Oilers doen het in overtime tegen de Blues en de Rangers verslaan Blue Jackets

Dag 133 van de NHL had twee wedstrijden waarbij New York Rangers het verschil maakte in de laatste minuut met twee empty netters tegen Colubus Blue Jackets. En Edmonton Oilers overtime nodig hadden tegen St. Louis Blues na weer een beroerde start van een wedstrijd.

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 4-1

New York Rangers en Columbus Blue Jackets speelden een intense wedstrijd in Madison Square Garden. Artemi Panarin van de Rangers opende de score met twee goals en een assist. Goalie Igor Shesterkin maakte dertig reddingen en stond slechts één goal toe, waardoor de Rangers de voorsprong vast konden houden. Ook Adam Fox en Chris Kreider, scoorden. Fox die zijn tiende goal van het seizoen scoorde en Kreider zijn dertigste. Ondanks een tegendoelpunt van Columbus, slaagden de Rangers erin om de overwinning veilig te stellen, eindigend met een 4-1 triomf. Al vielen de laatste twee goals in de laatste minuut als empty netters.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – St. Louis Blues 3-2 OT

De Edmonton Oilers behaalden een 3-2 overwinning tegen de St. Louis Blues in overtime in Rogers Place, dankzij een late goal van Connor McDavid met slechts nog 27 seconden te gaan in de overtime. Terwijl de start van de wedstrijd ook weer met twee tegengoals voor de Oilers begon begon binnen de eerste vijf minuten. Zach Hyman scoorde goal nummer 39 en 40. Beide op assist van Connor McDavid. Oilers doelman Stuart Skinner speelde een cruciale rol in de overwinning, met 32 reddingen waarbij er zeker vijf een op een kansen waren voor de Blues. Maar alle uitbraken wist Skinner zorgvuldig te parreren.

Ondanks een sterke start van de Blues, met Robert Thomas die al binnen een dikke twee minuten op de powerplay de 0-1 scoorde en Pavel Buchnevich vergrootte de voorsprong van St. Louis tot 2-0. En toen waren er nog geen vijf minuten gespeeld. Maar Hyman’s powerplay-goal twee minuten voor de eerste break zorgde weer voor geloof bij de mannen uit Edmonton. Wederom Hyman scoorde de 2-2 vijf minuten na de start in de tweede periode. Beide teams kregen volop kansen in de rest van het verloop van de wedstrijd. Maar zowel Skinner als Blues goalie Jordan Binnington stonden een voorsprong voor beide teams in de weg. Binnington stopte net als Skinner 32 schoten. Door de overwinning zijn de Oilers plek twee in de Pacific Divisie tot op een punt genaderd met nog twee wedstrijden tegoed. En nummer vier L.A. Kings staan vier punten achter met een wedstrijd meer gespeeld. Voor de Blues is de stand minder florisant. Die staan vijf punten achter op een wild card plek in de Western Conference.