Assist Sprong bij nederlaag Detroit, MacKinnon honderd punten


Dag 134 van de NHL had twaalf wedstrijden waarbij Daniel Sprong een assist had bij de nederlaag van Detroit. Nathan MacKinnon de 100 punten bereikte. En Morgan Geekie scoorde een hattrick voor Boston.

LEES OOK: Oilers doen het in overtime tegen de Blues en de Rangers verslaan Blue Jackets

Boston Bruins – Vegas Golden Knights 5-4

Eindelijk wisten de beren weer een wedstrijd binnen 60 minuten te beslissen. Daar had Boston wel de vierde lijn voor nodig. Met een fraaie hattrick onderstreepte Morgan Geekie nog maar eens dat Seattle er niet verstandig aan heeft gedaan hem naar Boston te laten vertrekken. In periode drie scoorde jonkie Mason Lohrei voor de Bruins de powerplay winner. De beste ridder op het ijs was Vegas-center Chandler Stephenson (goal en assist).

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 2-4

Brady Skjei (goal en assist) en Sebastian Aho (goal) waren de Hurricanes die de blauwbloezen plat op het ijs schoten. Ondanks een uitblinkende Alexander Nylander (goal en assist) was Columbus niet bestand tegen de windkracht uit Carolina.

Detroit Red Wings – New York Islanders 3-5

Tsja, pal voor een loodzware roadtrip van vijf wedstrijden zo een wedstrijd verkwanselen, kan  kostbaar blijken voor Detroit. Die trip start zaterdag tegen de Panthers in Florida. De Wings zagen Patrick Kane (goal) bij een 4-3 achterstand een kans voor open net missen en gaven met een empty net situatie de Islanders de 5-3 op een presenteerblaadje. Brock Nelson (twee treffers) was de beul namens de Islanders. Olli Maatta scoorde twee keer voor de Wings. Daniel Sprong pakte met een secondary assist weer een punt. Hij kwam in elf shifts tot ruim negen minuten ijstijd en had één schot op goal en assist nummer 23 bij de 3-3.

Florida Panthers – Montreal Canadiens 4-3 SO

De roofkatten moesten er deze keer hard voor werken. De Habs sleepten er een overtime uit en zelfs daar kregen de Panthers geen vat op de Canadians. Kater van de avond was Sam Reinhart (twee goals en een assist) die na acht wedstrijden zonder goals eindelijk weer kon juichen. Daarmee is hij de vierde speler in de geschiedenis van Florida die de veertig doelpunten-grens haalt. Aleksandr Barkov (goal en twee assists) en Anthony Lundell leverde met hun penalty’s de veertigste overwinning van het seizoen voor de Panthers. Alleen de Rangers uit New York hebben die mijlpaal dit seizoen al bereikt. Montreal-goalie Sam Montembeault (32 saves, 0.914%) hield Montreal lang in de wedstrijd. Tot aan de penalty’s.

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 2-3 OT

Tampa is going down. De Bolts krijgen het maar niet voor elkaar om regelmatig te winnen. Terwijl Nikita Kucherov (assist) voor hooking in de ‘Sin Bin’ bivakkeerde, velde opperbuffel Rasmus Dahlin (goal en assist) in overtime het vonnis over de Lightning.

Toronto Maple Leafs – Arizona Coyotes 4-2

Met een uitstekend keepende Joseph Woll (30 saves, 0.938%) weer in het doel, vierde Toronto een makkelijke 4-2 overwinning op de bloedhonden uit Arizona. Woll miste maar liefst 35 wedstrijden door een forse enkelblessure. Auston Matthews (goal) noteerde treffer 53 van het seizoen. Zijn teamgenoot William Nylander (goal en assist) pakte voor de negende wedstrijd op rij punten voor de Leafs.

Dallas Stars – Winnipeg Jets 4-1

Aan de hand van goalie Jake Oettinger (25 saves, 0.962%) en veteraan Joe Pavelski (goal en assist) konden de jonkies uit Dallas zorgeloos de Jets aanvallen. RookieStar Logan Stankoven (goal) trof voor de derde achtereenvolgende wedstrijd het net. Toptalent Wyatt Johnston (assist) regisseerde voor Dallas de ene fraaie aanval na de andere.

Nashville Predators – Minnesota Wild 6-1

De roofdieren rukten de wilde beesten uit Minnesota in stukken. Met deze slachtpartij noteerde Nashville alweer de zevende overwinning op rij. Roman Josi (goal en twee assists) en goalie Juuse Saros (33 saves, 0.971%) deden Minnesota het meeste pijn.

Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 0-5

De jonge goalie (23 jaar) Justus Annunen (24 saves) pakte zijn eerste-NHL shut out terwijl de supersterren van zijn team schaatsles gaven. Zach Parise (twee goals en een assist) en Giant Nathan MacKinnon (goal en assist) vernederden de Blackhawks.

Seattle Kraken – Pittsburgh Penguins 2-0

Der Baum ist wieder da! Seattle-goalie Philip Grubauer pakte met 33 saves zijn eerste shut-out sinds twee jaar. Grubauer is in topvorm en sleepte net als de vorige wedstrijd de volle winst uit het vuur voor zijn team. Natuurlijk waren de goals van Oliver Bjorkstrand en Alex Wennberg belangrijk. Der Baum was echter de doorslaggevende factor in deze broodnodige winstpartij voor de Kraken. De Wild-Card komt weer in zicht.

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 1-5

De Canucks worstelen met hun vorm en lopen dus tegen nederlagen aan. Deze oorwassing moet wel een wake-up call voor ze zijn. Good old Anze Kopitar (goal en assist), Drew Doughty en Kevin Fiala (allebei een goal en twee assists) waren de Koninklijke scherpschutters voor L.A. Kings.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 4-6

In het kelderduel bleken de eendjes te sterk voor de grote haaien uit San José. In een fantastisch spannende partij blonk Anthony Duclair (twee goals en een assist) namens de haaien uit. Adam Henrique (goal en twee assists) was de dodelijkste eend van de avond.

Previous Oilers doen het in overtime tegen de Blues en de Rangers verslaan Blue Jackets
Next Overtime winst Liège bij Neuwied, play-offs Mechelen aan zijden draadje