Antwerp Phantoms para-ijshockeyteam wint seizoensopener tegen Dordrecht

Antwerp Phantoms Dordrecht Polar Bears Para Icehockey

Afgelopen zaterdag startte voor het G-sportteam van Antwerp Phantoms het wedstrijdseizoen. Stipt om 15:15 uur werd in de nieuwe tijdelijke ijspiste de face-off genomen tegen de Dordrechtse bezoekers van Polar Bears.

FLITSENDE START

De thuisploeg was hongerig vanaf de eerste puck drop want amper een minuut in de wedstrijd kleefde de puck reeds tegen de Dordrechtse netten. Sniper van dienst was sterkhouder Glenn Meyer op voorzet van Mathieu Vande Perre. Game on dus en het werd dan ook een verbeten strijd. Polar Bears zette onmiddellijk de achtervolging in. Er werd geknokt voor elke pass en met nog vijf minuten op de klok in de eerste periode lukte het de bezoekers om de gelijkmaker te scoren. Jurrian Raa knalde de puck in het Antwerpse doel op assist van Desmond De Ruyter.

Tekst gaat onder de foto verder

De tweede periode kende Antwerp Phantoms een dipje. De Nederlandse bezoekers voerden de druk op, maar Dordrecht kon niet afdrukken door het puike keeperwerk met enkele mooie saves van goalie Kris Van Hoof.

De start van de derde periode leek wel een replay van de eerste. Polar Bears liet zich opnieuw verrassen door Glenn Meyer die na amper tien seconden in de periode zijn tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde. Vanaf dan zette Phantoms een heel defensief spel op, waarbij er toch ook nog enkele kansen werden gecreëerd, maar niet afgewerkt. Eindstand: 2-1 en dus de eerste zege voor de Phantoms.

“Niet onbelangrijk is het feit dat door de afwezigheid van Dave Van Doorslaer en het stoppen van Franck Duboisse ons team evenwel door elkaar werd geschud,” aldus Phantoms manager Tamiko Van Hoydonck. “Bovendien hebben we ook nog drie nieuwe spelers die pas sinds juli in de slee zitten. De bijdrage van onze supporters was opnieuw fenomenaal, de ijshal zat weer behoorlijk vol. Er was heel veel sfeer met de nodige toeters en bellen. Echt een superwedstrijd qua sfeer en spanning.”

Previous Update: De nieuwe website van de BeNe League