Update: De nieuwe website van de BeNe League


Website BeNe League IJshockey
Copyright Face-Off

Naast het nieuwe BeNe League logo heeft Face-Off vanuit het partnership ook de opdracht aangenomen om de nieuwe website te ontwerpen en te maken. Tijd voor een update.

BENE LEAGUE SITE: OVERZICHT EN GEBRUIKSGEMAK

De belangrijkste opdracht die wij kregen is om de nieuwe website overzichtelijk en gebruiksvriendelijker te maken. Vanuit Face-Off maakte Tom de Groot het design en John Kolen zorgde voor de functionaleiten. “Wat wij meekregen is dat gebruikers van de website te veel handelingen moesten plegen om ergens informatie te halen. Tegenwoordig wil iedereen in één of twee klikken ergens informatie vinden. Dus dat aspect moest verbeteren.”

Website BeNe League IJshockey
Copyright: Face-Off

Daarnaast kon de oude site ook wel een likje verf gebruiken. “Daarin is gekozen voor een strakke, overzichtelijke lay-out op de website. Niet te veel poespas, want dat leidt af. De website moet snel laten zien waar informatie te vinden is. Als straks de website online is, dan moeten de bezoekers even de weg vinden. Maar als men één keer door de site is gelopen, dan weet men prima waar zaken te vinden zijn.”

MOBIELE VERSIE

“Wij hebben ook direct de mogelijkheid aangegrepen om de mobiele versie aan te pakken. Belangrijkste opdracht daarin was het direct meeschalen van de site en daarbij dezelfde functionaliteiten aanbieden als de reguliere website. Ook dat is gelukt, dus ook op mobiele apparaten is er straks snel en overzichtelijk informatie op te halen van de site.

Mobiele Site BeNe League IJshockey
Copyright BeNe Face-Off

LANCERING WEBSITE

De site is op dit moment grafisch helemaal af, de laatste puntjes worden op de i gezet. De site wordt nu klaargezet in een testomgeving waarin alle functionaliteiten worden getest en responsive worden gemaakt. Ook de dynamische content (voor de mobiele versie) komt de komende tijd aan bod. De verwachting is dat de website in januari definitief gelanceerd kan worden. “Dat lijkt lang, maar we willen echt zorgen dat alles klopt. Ook dit project wordt door mensen gedaan, zowel bij Face-Off als bij de BeNe League, die allemaal drukke banen, gezinnen of partners hebben. Er zijn veel manuren ingestoken, maar dan staat er straks wel een website die voldoet aan de wensen en huidige tijd.”

Previous Zullen we in 2019 wat vaker normaal gaan doen met elkaar?
Next Antwerp Phantoms para-ijshockeyteam wint seizoensopener tegen Dordrecht