Microz Eaters en gebroeders Verschuren per direct uit elkaar


Nick Mike Verschuren Eaters Geleen IJshockey
Foto: Robert Bos

Mike en Nick Verschuren vertrekken per direct bij Microz Eaters Limburg. Nick Verschuren speelde sinds het seizoen 2018/2019 voor de Limburgers. Broer Mike was deze zomer overgekomen vanuit Den Haag. De reden voor de breuk is een verschil van inzicht die leidde tot een onwerkbare situatie voor beide partijen. Beide spelers zullen komend weekend niet op het ijs verschijnen tijdens de seizoensopening van de BeNe League tegen Luik Bulddogs.

BEIDE VERSCHURENS EXIT: ADERLATING IN PUNTEN

Nick Verschuren kroonde zich het afgelopen seizoen met de Frans Henrichs Bokaal als meest waardevolle Nederlandse speler. De 30-jarige aanvaller zette vorig seizoen 69 punten (40G, 29A) op zijn teller in de BeNe League. In de tien bekerduels dit seizoen stond de teller al op 21 punten (13G, 8A). Mike Verschuren kwam in acht duel tot drie treffers en acht assists. Eaters levert daarmee flink wat aanvallende slagkracht in op het ijs.

Tekst gaat verder onder de foto

Jan Hopstaken
Foto: Jan Hofstede

GEEN WERKBARE SITUATIE

“De inzichten van beide partijen lagen simpelweg te ver uit elkaar zodat er een werksituatie is ontstaan die enkel verliezers oplevert. Het bestuur en de technische staf betreuren de situatie en beraden zich op dit moment nog hoe beide opengevallen plekken zullen worden ingevuld. Doelstelling van de Eaters is steeds dat alles gebeurt in het belang van het ijshockey in het algemeen en de continuering van het ijshockey in Geleen. Vanuit de spelersgroep heerst er vooral begrip voor de ontstane situatie”, zo laat de club op haar website weten.

Tekst gaat verder onder de foto

Mike Verschuren
Foto: Peter Majolee

EN NU?

Dat is de grote vraag. In de reglementen van de BeNe League is te lezen dat “spelers gedurende het seizoen niet meer naar een andere club mogen, zodra ze op de wedstrijdsheet van een competitiewedstrijd hebben gestaan. In afwijking tot de IIHF regels: Voor de BeNe League kunnen aanmeldingen van transfers van imports plaatsvinden tot en met 31 december.”

Eaters zal, en dat is onze inschatting, gaan kijken om de opengevallen plekken op het roster in te vullen met imports.

Previous Antwerp Phantoms para-ijshockeyteam wint seizoensopener tegen Dordrecht
Next Tyler Mayea plotsklaps vertrokken ERA Renomar HYC