Herentals geeft Geleen een flinke pandoering


Foto: Kurt Tops

Deze wedstrijd Herentals – Geleen werd na negentien minuten afgelast vorige keer in december 2022. Gisterenavond werd deze in het geheel overgespeeld. Maar liefst zeventien goals werden er in deze BeNe League wedstrijd geproduceerd.

LEES OOK: Sprong scoort powerplay goal in shutout winst Seattle.

HEYLEN VASTGOED HYC – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 12-5

Na zeven minuten moest oud coach van HYC tegenwoordig de coach van Geleen Jeffrey van Iersel al zijn timeout gebruiken. Het was voor Geleen al zijn derde wedstrijd in vijf dagen en vooral zondag moest men diep gaan toen koploper Liege op visite kwam in Glanerbrook. Ze stonden in een zucht en een scheet al met 2-0 achter. Binnen een minuut tussen minuut dertien en veertien scoorde de mannen uit Geleen al de gelijkmaker. Met twee snelle goals. Een op de powerplay gescoord door Cody van Lierop en een van Nick Verschuren. In de zes minuten tot aan de eerste toeter voor de rust. Scoorde de thuisclub Herentals nog drie keer. Tobe Gentry, Roope Juhani Niskanen en Jacques de Ceuster. Snackpoint captain Lars van Sloun zorgde nog voor de 5-3 35 seconden voor het einde van de eerste periode.

In de tweede periode werd het nog erger voor de mannen uit het Nederlandse Limburg. Maar liefst zeven keer wist HYC te scoren. Mede dankzij een hattrick voor Ville Juhani Saloranta.

tekst gaat verder onder de foto

#23 Ville Juhani Saloranta Foto: Kurt Tops

In totaal van de zeven treffers waren er twee powerplay goals 5-on-4 en een bij een 5-on-3. De enige treffer voor Geleen was de tweede van de avond door Nick Verschuren die ook op de powerplay toesloeg. In zestig minuten IJshockey scoorde voor Herentals Roope Juhani Niskanen en Lowie Vreys ieder twee goals. In de derde periode wist Cody van Lierop ook zijn tweede goal van de avond te maken. Hij bepaalde de eindstand op 12-5.

Previous Sprong scoort powerplay goal in shutout winst Seattle.
Next Sprong wint met Seattle voor zesde keer op een rij