Sprong wint met Seattle voor zesde keer op een rij

Dag 89 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Seattle Buffalo versloeg. Vier punten avond voor Moritz Seider, Evgeni Malkin en Nikita Kucherov. Zes wedstrijden van de tien waren een one goal difference game.

Arizona Coyotes – San Jose Sharks 2-4

De zesde nederlaag op een rij voor Arizona. Kevin Labanc scoorde een goal en gaf een assist voor de Sjarks. De game winner kwam van Matt Nieto die negen seconden na aanvang van de derde periode al scoorde.

tekst gaat verder onder de video

Buffalo Sabres – Seattle Kraken 3-4

Een nieuw record bij Seattle. Matty Beniers scoort de vijfde wedstrijd op een rij. De zesde overwinning op een rij voor de Kraken. Daniel Sprong had maar een dikke acht minuten ijstijd. Sprong kwam tot vier schoten op doel.

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 3-5

De vierde nederlaag op een rij voor Carolina. Dawson Mercer scoort twee goals voor de Devils waaronder de game winner in minuut 48.

Colorado Avalanche – Florida Panthers 4-5

Een 4-1 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon van de Panthers. Met drie goals binnen zes minuten waaronder twee binnen twintig seconden leverde echter niets op voor de huidige kampioen Colorado. Want Matthew Tkachuk scoorde een powerplay goal dik drie minuten voor tijd.

Detroit Red Wings – Winnipeg Jets 7-5

Vier punten voor Red Wing Moritz Seider. Hij gaf vier assists. Detroit pakte een 3-0 voorsprong maar vanaf 4-2 scoorde de Jets drie keer een aansluitingstreffer maar dichterbij kwam men niet.

New York Islanders – Dallas Stars 1-2 SO

In de eerste periode stond het al 1-1. Beide goalies hielden verder hun doel schoon. Tijdens de shootouts scoorde Jason Robertson voor Dallas als enige.

New York Rangers – Minnesota Wild 4-3 SO

Onder het oog van ex Face-Off redacteur Richard de Weijze versloegen de Rangers met shootouts de Wild.

tekst gaat verder onder de foto

MSG Foto: Bernice Perk

Minnesota pakte twee keer een voorsprong. Eerst met 2-0 en daarna met 3-2 maar beide keren kwamen de mannen uit New York op gelijke hoogte. De game winning shootout was van Artemi Panarin.

Pittsburgh Penguins – Vancouver Canucks 5-4

Na een 3-0 achterstand scoorde Pittsburgh vijf goals. Evgeny Malkin scoorde twee goals en gaf twee assists. Penguins goalie Casey DeSmith werd al na zeven minuten vervangen door Dustin Tokarski die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde en meteen won.

St. Louis Blues – Calgary Flames 4-3 OT

De Flames pakte een 3-1 voorsprong maar twee goals in de derde periode binnen 28 seconden bracht de stand naar 3-3. In overtime sloegen de Blues toe via Robert Thomas. De overtime duurde 28 seconden.

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 6-3