Edmonton, Los Angeles, Philadelphia en Toronto winnen

Dag negentig van de NHL bracht ons vier wedstrijden waarbij Edmonton Oilers Connor McDavid weer een highlight-reel goal scoorde met een 360 graden spin. Leafs goalie Matt Murray een robbery save deed.

tekst gaat verder onder de tweet

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 2-6

Twee goals voor Klim Kostin en de Oilers evenaren een franchise record met 53 schoten op doel tijdens een uitwedstrijd. Connor McDavid mag weer twee punten toevoegen aan zijn totaal met ene goal en een assist. En Ryan Nugent-Hopkins is inmiddels de vierde speler dit seizoen met twintig of meer goals bij Edmonton. McDavid (35) Leon Draisaitl (23)  en Zach Hyman (20).

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 4-3

Timo Meier dacht voor de Sharks ik maak het spannend in minuut vijftig met de 2-2 maar twee goals voor de Kings binnen 53 seconden bezegelde het lot van San Jose. Drew Doughty scoorde een van die twee en het bleek de game winning goal te zijn. Het is de zevende overwinning in de laatste tien wedstrijden.

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 5-3

Flyers aanvaller Travis Konecny scoorde een hattrick, en verlengde zijn point streak naar tien wedstrijden. De Flyers wonnen wedstrijd zes in zeven wedstrijden. De Caps leden hun vierde nederlaag in tien wedstrijden.

Toronto Maple Leafs – Nashville Predators 2-1

In minuut 56 werd een high sticking penalty voor Mark Jankowski de Predators fataal. Vier minuten moest hij naar de ‘Sin Bin’. Mitchell Marner profiteerde daarvam door een minuut voor tijd de game winning goal te scoren. De 1-0 kwam van de stick van John Tavares voor de Leafs. En Nashville maakte gelijk via Filip Forsberg in de tweede periode.