Sprong geeft assist bij shutout winst Seatlle op koploper Boston

Dag 91 van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Seattle koploper Boston versloeg en zo hun zevende wedstrijd op rij wonnen. Sprong schoot op goal en de puck werd van richting veranderd. De nummer laats Chicago versloeg kampioen Colorado en vijf teams kwamen terug van een achterstand en wonnen hun wedstrijd.

Arizona Coyotes – Ottawa Senators 3-5

De zevende nederlaag op een rij voor Arizona. Het werd nog even spannend voor Ottawa toen Barrett Hayton de aansluitingstreffer maakte in minuut 58. Maar een empty netter van Artem Zub zorgde voor de winst van de Senators.

Boston Bruins – Seattle Kraken 0-3

Bijna dertien minuten ijstijd had Daniel Sprong in deze wedstrijd. Hij kwam tot twee schoten en gaf een assist bij de 1-0. Ze bezorgden koploper Boston Bruins hun eerste thuisnederlaag in reguliere speeltijd.

Buffalo Sabres – Winnipeg Jets 2-4

In de derde periode maakte Kyle Connor de game winning goal voor de Jets die nu zes keer hebben gewonnen in zeven wedstrijden.

Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 3-2

Chicago goalie Petr Mrazek stopte 31 pucks van Colorado. In minuut 46 scoorde Taylor Raddysh de game winning goal voor de Blackhawks.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 2-6

De teruggekeerde Frederik Andersen stopte als goalie van Carolina 21 schoten van de Blue Jackets. Brett Pesce scoorde twee goals voor de Hurricanes.

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 4-1

Red Wing Lucas Raymond kwam tot drie punten met een goal en twee assists. Het is de eerste keer winst in tien wedstrijden voor Detroit tegen Toronto.

Montreal Canadiens – Nashville Predators 4-3

Montreal goalie Sam Montebault stopte 39 pucks van de Predators. Twee goals werden er gescoord door Cole Caufield voor de Canadiens.

New York Islanders – Minnesota Wild 1-3

Drie unanswered goals van de Wild zorgde voor de winst op bezoek bij de Islanders. Kirill Kaprizov scoorde goal nummer 25 voor Minnesota.

New York Rangers – Dallas Stars 2-1 OT

De gelijkmaker van de Rangers viel in de laatste seconde van de wedstrijd. Adam Fox zorgde zelfs voor de overwinning door in overtime de game winner binnen te tikken.

St. Louis Blues – Calgary Flames 1-4

Twee goals van Dillon Dube en de eerste NHL-goal voor Walker Duehr van de Flames in zijn derde NHL-wedstrijd.

Tampa Bay Lightning – Vancouver Canucks 5-4

De negende thuisoverwinning voor Tampa Bay op een rij. Steven Stamkos scoorde goal nummer 499 uit zijn carrière. Vancouver kwam twee keer terug van een achterstand maar kon na de aansluitingstreffer in minuut 58 niet meer doordrukken.

Vegas Golden Knights – Florida Panthers 4-2

Drie unanswered goals voor de Golden Knights in de derde periode. In minuut 57 scoorde William Carrier de game winning goal.