Den Haag heeft goede generale repetitie tegen Heerenveen


Bene League

Het BeNe League weekend voordat volgende week zondag de bekerfinale is trapte af op vrijdag de dertiende met een generale repetitie tussen Den Haag en Heerenveen. In Zoetermeer nam de thuisclub het op tegen Geleen.

LEES OOK: Sprong geeft assist bij shutout winst Seatlle op koploper Boston

ULTIMAIR HIJS HOKIJ DEN HAAG – UNIS FLYERS HEERENVEEN 4-1

HIJS begin aan de wedstrijd met nog steeds een lijst aan geblesseerden waaronder Jurryt Smid, Tommy van Zanten, Ritchie van Hulten, Alan van Bentem, Bartek Bison en Levi Boer. Bij de bezoekers ontbraken Dave van den Bos en Lars den Edel. Den Haag vloog uit de startblokken. Binnen 37 seconden was het Chad Niddery die van dichtbij Flyers goalie Martijn Oosterwijk wist te passeren. Het duurde ook even voordat Heerenveen de bus benen zoals ze dat zo mooi zeggen in ijshockey jargon had afgeschud. Pas na een dikke zeven minuten in de eerste periode kreeg HIJS goalie Brett Magnus de eerste puck te verwerken. Halverwege de tweede periode kregen twee Heerenveen spelers een penalty kort achter elkaar.

Jasper Nordemann en Frits Doop konden kort achter elkaar de strafbank in. Een dikke minuut had Den Haag een 5-on-3 maar goalie Martijn Oosterwijk liet zich niet verrassen. Jasper Nordemann kwam uit de Sin Bin en kon bijna meteen de gelijkmaker binnen schuiven na puck verlies door Den Haag in de neutrale zone. HIJS maakte in de derde periode het verschil. Hoewel de druk van Heerenveen hoog was in de derde periode qua schoten op doel. Was de efficiency van Den Haag stukken beter. Na drie schoten op het doel van Heerenveen was de stand ineens 3-1 in het voordeel van de thuisclub. Eerst strafte Jay Huisman slecht ingrijpen van Heerenveen af. Hij kon ongehinderd op de goal afgaan en wist five hole de stand op 2-1 te brengen. Drie minuten later schoot Justin Evers vanaf de blauwe lijn door een mêlee van spelers en de puck eindigde in de rechter bovenhoek. Wat Heerenveen ook probeerde HIJS goalie Brett Magnus werd niet voor niks tot Man Of The Match verkozen. Hij hielp een hoop Friese kansen om zeep. Jeffrey Melissant bepaalde de eindstand op 4-1 met een empty netter.

tekst gaat verder onder de foto

#41 Jay Huisman Foto: Robert Bos

ZOETERMEER PANTERS – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 1-4

Al na drie minuten liet Tobie Collard zien hoe je een verdediger dol draait met forehand backhand moves op snelheid en in de korte hoek wist hij Geleen goalie short side te passeren. Halverwege de eerste periode was het bij de derde powerplay dat Geleen op gelijke hoogte kwam. Cody van Lierop ging coast to coast en wist in de verre hoek de 1-1 te maken. Halverwege de wedstrijd was er een powerplay voor de Panters door een cross checking straf voor Martijn Geerligs. Maar short handed was het wederom Cody van Lierop die met een slap shot top shelf Panters goalie Damian Onderwater wist te passeren. Mitch Koumans gaf de strakke assist vanachter het Zoetermeerse doel.

Nog geen minuut later lag ook de 3-1 in het Zoetermeerse net. Martijn Geerligs kwam uit de strafbank en kon na een assist van Harley Verkroost alleen op Damian Onderwater afgaan en wist de 3-1 te maken. In de slotfase van de tweede periode wisten de Panters niet te profiteren van nog twee powerplays. Want Eaters goalie Deniz Mollen stond zijn mannetje. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het ex-Zoetermeer speler Harley Verkroost die de eindstand bepaalde op 4-1 in het voordeel van de Limburgers. Hij kon een tweede rebound van dichtbij binnen schuiven.

#14 Cody van Lierop Foto: Kurt Tops
Previous Sprong geeft assist bij shutout winst Seatlle op koploper Boston
Next Devils, Jets en Oilers scoren zeventien goals