Devils, Jets en Oilers scoren zeventien goals


Dag 92 van de NHL bracht ons drie wedstrijden waarbij Oiler Connor McDavid op zijn zesentwintigste verjaardag de tachtig punten bereikt met een assist en twee goals. Winnipeg hun zevende wedstrijd van tien wonnen en daarmee Pittsburgh de zevende nederlaag in tien wedstrijden bezorgde. En de Devils weinig moeite hadden met de Ducks.

LEES OOK: Den Haag heeft goede generale repetitie tegen Heerenveen

Anaheim Ducks – New Jersey Devils 2-6

De derde nederlaag op een rij voor de Ducks. Maar wat de technische staf zorgen baart is dat het in die drie nederlagen maar liefst negentien goals tegen kreeg. Goalie John Gibson startte alle drie de wedstrijden en staat inmiddels op een save percentage van 89.4% en een gemiddelde van 4.14 goals per wedstrijd tegen. Voor de Devils wist Jesper Bratt twee keer te scoren. Jack Hughes deed dat ook maar gaf ook een assist en Damon Severson gaf drie assists. De Devils staan op een keurige tweede plaats in de Metropolitan divisie.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – Winnipeg Jets 1-4

Kyle Connor van de Jets verlengde zijn point streak naar negen wedstrijden. Twee goals voor Mark Scheifele. Jets goalie David Rittich stopte 22 pucks van Pittsburgh. De Jets staan op plek twee in de Central divisie terwijl tegenstander Pittsburgh op een wildcard plek staan in de Eastern Conference.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 1-7

Drie punten voor Edmonton Oilers Ryan Nugent-Hopkins (1G, 2A), Leon Draisaitl (1G, 2A) en captain Connor McDavid die met twee goals en een assists zich aansluit van een elite aantal spelers die na 44 of minder wedstrijden op 80 punten staan. Mario Lemieux, Jaromir Jagr, Wayne Gretzky en Pat Lafontaine gingen McDavid voor. Oilers goalie Jake Campbell lijkt beter in zijn spel te komen en stopte 25 van de 26 schoten. De Oilers bezetten de tweede wildcard plek in de Western Conference.

Previous Den Haag heeft goede generale repetitie tegen Heerenveen
Next Leuven verslaat Den Haag, vijf goals Ezekiel Estrada