Leuven verslaat Den Haag, vijf goals Ezekiel Estrada


Bene League

Zaterdag 14 januari bracht ons drie wedstrijden in de BeNe League en een voor de Inter Regio Cup. Koploper Liège kreeg de nummer laatst op bezoek. Heerenveen kreeg Mechelen op visite. Den Haag mocht naar de universiteitsstad Leuven. En Herentals kreeg de mannen uit Neuwied op visite.

LEES OOK: Devils, Jets en Oilers scoren zeventien goals

EHC NEUWIED – CHIEFS LEUVEN 8-2

Deze wedstrijd hoort nog bij de vrijdagavond cyclus. Voor de Inter Regio Cup moest Leuven naar Neuwied. Na een goede eerste periode onder de ogen van 1029 toeschouwers ging Leuven met een 1-0 voorsprong de eerste break in door een goal van Alec James. Er werd na veertig minuten de tweede break ingegaan met een 3-1 achterstand. In de derde periode ging het echt mis. Drie goals in drie minuten tijd meteen na puck drop brachten de Duitsers op een 6-1 voorsprong. Gregor James scoorde tien minuten voor tijd de tweede treffer voor de Chiefs. Waarna die Bären in de laatste tien minuten de eindstand naar 8-2 tilde.

Foto: Bären Neuwied Facebook

LIEGE BULLDOGS IHC – ZOETERMEER PANTERS 5-2

Zoals zo vaak dit seizoen schiet Liège uit de startblokken na de eerste puck drop. Binnen vier minuten had de topscoorder van de BeNe League er al weer twee goals in liggen. Bryan Henry scoorde zijn tweede van deze wedstrijd shorthanded. Tegen het eind van de eerste periode bracht Oscar Delbrassine de score naar 3-0 maar een halve minuut later had Barry Donders ook de bezoekers uit Zoetermeer op het grote blauwe scorebord gezet met de 3-1.

Dat bleek ook de eerste ruststand. Bryan Kolodziejczyk zorgde vroeg in de tweede periode ervoor dat de marge werd uitgebouwd naar 4-1. Bryan Henry volmaakte zijn hattrick door in de slotfase van de tweede periode de 5-1 te scoren. Tien minuten voor tijd was het Dani van Schilt die de eindstand bepaalde op 5-2.

Bryan Henry Luik Bulldogs
#95 Bryan Henry Foto: Kurt Tops

UNIS FLYERS HEERENVEEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 4-0

Goalie Almer de Boer en de Friese Finnen zorgde voor het verschil in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Mechelen. Almer de Boer pakte ook op 8 oktober een shutout op bezoek in Mechelen. De Golden Sharks liggen hem wel. Binnen anderhalve minuut na de face-off lag de eerste puck al in de goal achter Mechelen goalie Mike Gysbrechts. Henri Ruotsalainen opende de score in Thialf. Tien minuten later scoorde Wessel Copier de 2-0. Na 26 minuten was het wederom Ruotsalainen die zijn tweede van de avond maakte. Deze was met een man meer op het ijs omdat Mechelaar Jakob Huyghe op de strafbank zat voor een cross check. En Roope Nikkila maakte halverwege de wedstrijd shorthanded er 4-0 van.

#17 Henri Ruotsalainen Foto: Kurt Tops

CHIEFS LEUVEN – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 7-4

Den Haag begon uitstekend. Joey Oosterveld kon schuin voor de goal een verdekt schot loslaten wat in de verre hoek plofte. Een pass vanaf de boarding rond de blauwe lijn van Ezekiel Estrada kwam precies op de tape van de stick van Dries Blockx en die kon op de powerplay HIJS goalie Julian van Nes van dichtbij passeren. Den Haag deed hetzelfde. Op de powerplay werd een schot van Bjorn Willemse door Ronald Wurm van richting veranderd zodat Leuven goalie Keanu Evers kansloos was. Een paar minuten later wederom op de powerplay zocht Jaidy van Mourik de ruimte op aan de linkerkant en met een prima one-timer scoorde hij de 3-1. Toch deed Leuven nog wat terug voordat de rust werd opgezocht. Terwijl HIJS dacht aan een line change kon Ezekiel Estrada op volle snelheid geheel ongehinderd opstomen en met een bekeken wrister scoorde hij de aansluitingstreffer met de 2-3.

De naam is Ezekiel Estrada

De 24-jarige lange import Amerikaan Estrada van Leuven scoorde ook de gelijkmaker na vier minuten in de tweede periode. Zijn schot wat mis ging kwam via de boarding weer terug naar hem terwijl de Haagsche goalie de puck aan de andere kant van de goal terug verwachte. Dus was het voor Estrada niet moeilijk om de 3-3 te maken. Met een no look tegendraadse backhander vanaf de boarding achter het doel van HIJS gaf Matteo Vandezande een niet te missen kans aan de vrijstaande Warre Vanmontfort. En met die goal was het halverwege de wedstrijd was het 4-3 voor de Belgen.

Echt lang konden ze op de IJsbaan Leuven er niet van genieten want Jay Huisman maakte al snel de 4-4. Hij deed een spin-o-rama achter de Belgische goal en kon derhalve alleen verschijnen voor Keanu Evers en na twee keer poken verdween de puck in het net. Met zijn derde van de avond zorgde Ezekiel Estrada ervoor dat de mannen uit de universiteitsstad met een goal voorsprong aan de thee gingen. Hij draaide van buiten naar binnen en haalde uit.

Kon Den Haag het nog recht breien in de derde periode?

Dat lukte de Hagenezen niet. Zowel in de eerste minuut als in de laatste minuut was het wederom Ezekiel Estrada die de score naar 7-4 bracht en hijzelf daarmee dus vijf goals scoorde. Een backhand pass vanuit het Leuvense verdedigingsvak door Basim Laeremans bereikte de op snelheid zijnde Estrada en hij scoorde de 6-4. Bij de 7-4 stond hij rustig te wachten vlak bij de goal en hij kreeg de assist van Gregor James, stopte de puck met zijn voet maakte een draai van 180 graden en kon de hoek uitzoeken.

#91 Ezekiel Estrada Foto: Facebook Chiefs Leuven

HEYLEN VASTGOED HYC – EHC NEUWIED 6-3

Na de eerste periode stond er 3-1 op het scorebord in het Netepark. Ville Juhani Saloranta opende de score op de powerplay. Tot op de seconde vijf minuten later was het Janeck Sperling met de gelijkmaker. Eveneens op de powerplay. Lowie Cuylaerts zette Herentals op 2-1 en Tijs Vreijs zorgde dat de stand naar 3-1 werd gebracht. Mitch Morgan scoorde maar de Duitsers deden snel wat terug via Alexander Zaslavski. Na veertig minuten was de tussenstand 4-2.

Precies in de vijftigste minuut scoorde de Duitsers “Das Anschlusstor”. Die werd gemaakt door Bobby Rohr. Maar Jacques de Ceuster zette de thuisclub weer op de voorsprong. Het slotakkoord was voor Mitch Morgan met zijn tweede goal van de avond.

#52 Jacques de Ceuster Foto: Kurt Tops
Previous Devils, Jets en Oilers scoren zeventien goals
Next Sprong scoort weer voor Seattle, Ovi evenaart NHL-record