Sprong scoort weer voor Seattle, Ovi evenaart NHL-record

Dag 93 van de NHL bracht ons veertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong goal nummer veertien scoorde. Sprong scoorde de 1-0 in de met 8-5 gewonnen wedstrijd tegen Chicago. Het was hun achtste overwinning op een rij waaronder zeven uitwedstrijden. Weer een evenaring van een NHL-record voor Alexander Ovechkin. Het zeventiende seizoen in de NHL met dertig of meer goals. Hij evenaart eveneens een Washington speler namelijk Mike Gartner.

Chicago Blackhawks – Seattle Kraken 5-8

Met zijn eerste NHL-hattrick was Jared McCann de grote man bij Seattle. Daniel Sprong had bijna zestien minuten ijstijd. Sprong kwam tot vier schoten op doel en daarbij natuurlijk de 1-0.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 1-3

De Flyers denderen op het moment ook door. De zevende overwinning in acht wedstrijden. Goalie Carter Hart maakte 39 reddingen op Ovi en Co. In de tweede periode scoorde de Flyers twee goals binnen 50 seconden. James van Riemsdijk en Wade Allison waren trefzeker.

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 3-4

Voor de Oilers werd het de derde overwinning op een rij. Leon Draisaitl scoorde twee goals. De eerste twee goals van de Oilers werden gescoord binnen anderhalve minuut na de start van de eerste periode.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 4-3

Toronto pakte twee keer een voorsprong maar evenzovele keren herstelde Boston de schade. Het duel leek in overtime te gaan eindigen maar Matt Grzelcyk scoorde in de laatste minuut de game winning goal.

Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 2-1

Mede dankzij Hurricanes goalie Frederik Andersen die 34 saves maakte en de game winning goal van Jalen Chatfield verloor Pittsburgh de achtste wedstrijd in tien wedstrijden.

Colorado Avalanche – Ottawa Senators 7-0

Avalanche goalie Pavel Francouz pakte alle 29 schoten van Ottawa. Twee goals voor Alex Newhook en Artturi Lehkonen.

Dallas Stars – Calgary Flames 5-6

Het werd nog spannend in de slotfase maar Calgary gaf de voorsprong niet meer uit handen. Flames Nazem Kadri en Chris Tanev waren goed voor een goal en assist.

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 3-4

Een hattrick van Patrik Laine hielp de Blue Jackets aan de overwinning. Daarmee kwam een einde aan de losing streak van tien road games voor Columbus.

Florida Panthers – Vancouver Canucks 4-3

Met 35 reddingen voor Sergei Bobrovsky hield hij vooral in de derde periode (14 saves) de Canucks van scoren af. Aaron Ekblad had een goal en assist voor de Panters.

Los Angeles Kings – New Jersey Devils 2-5

Ook New Jersey pakt een NHL record. Zeventien van de twintig uitwedstrijden winnen. De game winner werd gemaakt door de 22-jarige Russische Devils rookie Nikita Okhotiuk.

Minnesota Wild – Arizona Coyotes 2-1

Een nipte overwinning voor de Wild. Goalie Marc-Andre Fleury hielp Minnesota aan de overwinning door vooral in de derde periode alle twaalf schoten van Arizona te stoppen.

New York Islanders – Montreal Canadiens 2-1

Een kleine overwinning voor de Islanders. Binnen zes minuten na puck drop stonden de twee goals van New York al op het bord. Anthony Beauvillier en Casey Cizikas scoorden beide een goal.

Nashville Predators – Buffalo Sabres 3-5

De derde nederlaag op een rij voor Nashville. Met een shorthanded goal scoorde Kyle Okposo de game winner in minuut 46.

St. Louis Blues – Tampa Bay Lightning 2-4

Nog geen 500 goals voor Lightning captain Steven Stamkos. Brayden Point scoorde er twee voor Tampa.