Zes punten weekend Geleen, eerste verliespunten Liège

Bene League

Zeven wedstrijden het afgelopen weekend in de BeNe League. Een perfect weekend voor Geleen. Het eerste punt voor Den Haag en het eerste verliespunt voor Liège. Mechelen bleef puntloos.

ZOETERMEER PANTERS – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 4-3 SO

Zaterdag stond op het programma in de Silverdome de burenruzie tussen Zoetermeer en Den Haag. Wie van de twee wint hun eerste wedstrijd. Face-Off redacteur Michel Dijkhuizen was present.

De eerste periode was voor de Hagenezen vanwege meerdere straffen aan de kant van de Panters. Beide goalie’s hielden hun doel schoon. De tweede periode was het omgedraaid. Meerdere straffen voor Den Haag waardoor de Panters het betere van het spel hadden. Maar een minuut voor het einde van de tweede periode branden het los, door een short handed goal van Chad Nibbery die HIJS op een 1-0 voorsprong zette. Nog geen halve minuut later was het echter alweer gelijk door een powerplay goal van Giancarlo van Ulsen die van dichtbij de gelijkmaker scoorde.
De derde periode kon het alle kanten opgaan. Na twee minuten scoorde Dean Versteeg de 2-1 voor Zoetermeer na een assist van Thomas Borgman. Na een straf voor Den Haag scoorde Jeffrey Melissant na een assist van Chad Nibbery de tweede short handed goal van de avond. Zes minuten later was het Ronald Wurm die een powerplay goal scoorde en zo de stand op 3-2 zette in het Haagse voordeel. Zoetermeer ging druk zetten en in de achtenvijftigste minuut haalde ze goalie Cas Neuman van het ijs voor een extra speler. Zes seconde voor tijd scoorde nieuwkomer Alexander Makarin de verdiende gelijkmaker. In overtime werd er niet gescoord hoewel er wel kansen waren voor beide teams via een penalty shot. Jeffrey Melissant mistte voor Den Haag en Joy Turpijn deed hetzelfde voor Zoetermeer.
In de penaltyshots was het uitgerekend Hagenees Jelle Kronenburg die de winnende voor de Panters scoorde.
tekst gaat verder onder de video

LIEGE BULLDOGS IHC – CHIEFS LEUVEN 5-1

Al na 38 seconden lag de puck in het Leuvense net. Andy Kolodziejczyk haalde de trekker over. Nog voor de eerste pauze was het al 2-0. Op de powerplay was het Boet van Gestel die hard uithaalde. In de derde periode scoorde Andy Kolodziejczyk zijn tweede goal van de avond. Bij aanvang van de derde periode was het Dries Blockx die Leuven weer wat hoop gaf. Dat duurde niet lang want Liège captain Jordan Paulus maakte het verschil weer drie goals door een goal met een man meer op het ijs. Het slotakkoord was voor de Luikse nieuweling Olaf Schoningh die zijn eerste BeNe League goal voor de Walen scoorde.

Andy Kolodziejczyk Foto: Robert Bos

MECHELEN GOLDEN SHARKS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 0-3

Een shutout voor de Heerenveense goalie Almer de Boer die alle schoten van de Mechelaren wist tegen te houden. De mannen uit Heerenveen wisten in iedere periode toe te slaan. Lennart Vosmer zorgde voor de 0-1. Trevor Hunt voor de 0-2 op de powerplay en de derde goal kwam op naam van Henri Ruotsalainen.

HEYLEN VASTGOED HYC – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 3-5

Geleen coach Jeffrey van Iersel ging op bezoek bij zijn oude club HYC en nam daar de drie punten mee vandaan. Nick Verschuren deed wat hij vorig seizoen ook deed op het ijs van HYC, namelijk scoren maar nu in het shirt van de Eaters zette hij Geleen al binnen drie minuten op een 1-0 voorsprong. Halverwege de wedstrijd in minuut dertig was het Emiel Goris die Herentals op 1-1 schoot. Maar in de laatste tien minuten van de tweede periode wisten de mannen uit Geleen drie keer te scoren. Twee goals van de Canadees Cody van Lierop en een van Mitch Coumans brachten de stand op 1-4. Chad Pickart en Mitch Morgan brachten vier minuten voor tijd de stand naar 3-4. Maar het laatste woord was voor de Eaters met een empty netter via Nick Verschuren die zijn tweede van de avond maakte.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – LIEGE BULLDOGS IHC 3-2 OT

De replay van de finale van de BeNe League afgelopen seizoen. Pas in de tweede periode werd er begonnen met scoren. De thuisclub kwam op een 1-0 voorsprong door een goal van Lars den Edel. In de slotminuut van deze tweede periode was het Michael Distate die voor Liège de stand gelijk trok. In periode drie zorgde Heerenveen op een powerplay via Henri Ruotsalaine voor de 2-1 voorsprong maar vijf minuten voor tijd was het Bryan Henry die de stand gelijk trok en op 202 bracht. Het duel werd beslist in overtime. Frits Doop was de man die het extra punt in eigen huis hield.

CHIEFS LEUVEN – ZOETERMEER PANTERS 3-2

Na de eerste twintig minuten was de stand 1-1 door goals van Grayson Valente voor Leuven op de powerplay en laat in de eerste periode was het Jelle Kronenburg die de gelijkmaker produceerde voor de mannen uit Zoetermeer. Dani van Schilt zette halverwege de wedstrijd de bezoekers zelfs op voorsprong. Maar twee keer Dries Blockx zorgde ervoor dat de punten in de universiteitsstad bleven.

#14 Dries Blockx Foto: Kurt Tops

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – MECHELEN GOLDEN SHARKS 7-5

Maar liefst twaalf goals kon de official scorer Ron Moors noteren op de wedstrijdsheet terwijl de stand na de eerste twintig minuten 1-1 was. Goals van Ben van de Bogeart en Mitch Koumans zorgde daarvoor. In de tweede periode ging het echt los. Zeven goals werden er gescoord. Voor de Belgen wisten Egle Verners, Vadim Gyesbreghs en Kim Miettinen het net te vinden. Voor de mannen uit Geleen waren Nick Guiney, Bob Gerretsen en twee keer Nick Verschuren de mannen die de trekker overhaalde. Nadat de ijsdruppels waren opgetrokken was de stand 5-4 die op het scorebord stond. In de laatste periode vijf minuten voor tijd werd de stand op 5-5 gebracht. Jakob Huyghe zorgde weer voor wat angstzweet op de bank van de Eaters in Glanerbrook. Dat duurde maar een minuut want Mitch Koumans zorgde voor de game winning goal toen hij zijn tweede van de avond scoorde. En het slotakkoord kwam op naam van Nick Guiney de de empty netter binnen schoof. voor de eindstand 7-5.

#91 Nick Guiney Foto: Facebook Snackpoint Eaters Limburg