Arizona verslaat Ottawa na veertien nederlagen op een rij, Ovechkin scoort goal 839


Dag 135 van de NHL had drie wedstrijden waarbij Arizona na veertien nederlagen weer eens won. Ducks goalie Lucas Dostal een franchise record neerzette met 52 reddingen in een wedstrijd. Het record stamt uit 1998 en was van Mikhail Shtalenkov met 51 reddingen. En Alexander Ovechkin scoort goal nummer 839.

LEES OOK: Assist Sprong bij nederlaag Detroit, MacKinnon honderd punten

Ottawa Senators – Arizona Coyotes 3-5

De hondsdolle ijskrijgers uit Arizona waren out for blood. De bloedhonden beten vanaf de eerste puckdrop wild van zich af en joegen de Senatoren de stuipen op het lijf. Na periode één kon Ottawa aan het infuus: 3-1 achter tegen de furieuze Coyotes. Die aanvalsdrift werd in periode twee duur betaald door Arizona. De Senatoren herpakten zich en met een 3-3 tussenstand verdwenen de spelers voor de tweede keer naar de kleedkamer. In periode drie beten de hellhounds echt door. Arizona-puppy Dylan Guenther (20 jaar oud, goal en assist) zette de Coyotes weer op voorsprong. Tijdens een emptynet-situatie vlak voor tijd schoof left-winger Matias Maccelli (twee goals, één assist) zijn tweede treffer van de avond in het lege Ottawa-doel. Arizona is na veertien (!) nederlagen op rij eindelijk weer eens de winnaar van een NHL-game.

tekst gaat verder onder de video

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 5-2

En weer dreigde een enorme afgang voor Washington. Na de oorwassing in Detroit lag dat doemscenario ook in de thuiswedstrijd tegen Philadelphia op tafel.  De eerste intermission begon namelijk met een 2-0 voorsprong voor de Flyers. Maar vanaf periode twee stuurden centers Dylan Strome (goal en twee assists) en Hendrix Lapierre (twee assists) de Capitals met speels gemak door de verdediging van de Flyers. Big O Alex Ovechkin noteerde NHL-goal nummer 839. Aan het einde van periode drie lagen er alleen nog wat gebroken vleugeltjes van Philadelphia op het ijs: 5-2 voor Washington.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – New Jersey Devils 5-3

Nadat de eendjes uit Californië deze week de Sharks uit San José huilend om hun moeder van het ijs hadden gestuurd waren het nu de Saters uit New Jersey die kopje onder gingen. Niet dat Devils niets in te brengen hadden, sterker nog, het duivelsgebroed plukte de eenden helemaal kaal. Maar liefst 55 keer (!) bestookten ze het doel van Anaheim-goalie Lukas Dostal (52 saves, 0.945%). Dostal was de King Kong onder de eenden en New Jersey’s topkiller Jack Hughes (goal en assist, negen shots on goal) zal naar de psychiater moeten om weer wat zelfvertrouwen te tanken. Bij een 4-3 achterstand en met nog 2.1 seconden op de klok ontvingen de Devils een penaltyshot. Kat in het bakkie met Hughes achter de puck zou je denken. King Kong Dostal pakte echter ook deze poging. En de Ducks de overwinning. Frank Vatrano (twee goals) was de gevaarlijkste eend van dienst.

Previous Overtime winst Liège bij Neuwied, play-offs Mechelen aan zijden draadje
Next Leuven verslaat Herentals en gaat naar de play-offs