Heerenveen beslist duel met Den Haag op de powerplay


Heerenveen landskampioen 2024 Foto: Cor Machielsen

Zondag 3 maart is de dag van het landskampioenschap tussen UltimAir HIJS Hokij Den Haag en Unis Flyers Heerenveen. In een spannende wedstrijd trok dit keer Heerenveen aan het langste eind.

LEES OOK: Geleen de kansen, Heerenveen de overwinning

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Unis Flyers Heerenveen 1-2

Heerenveen vloog uit de startblokken. Bij het tweede schot op doel was het al vissen voor de Haagse goalie Brett Magnus. Frankie Pucci schoot op het doel en uit de rebound was het Henri Ruotsalainen met de 1-0. Hij plaatste de puck in de verre hoek. Daarna waren de beste kansen ook nog steeds voor Heerenveen want Den Haag had pas in de achtste minuut een schot op het doel van Flyers goalie Martijn Oosterwijk. Twee straffen met een overlap van zeven seconden voor een 5-op-3 leverde niet veel kansen op voor de Friezen. Twee schoten in bijna vier minuten powerplay. In de vijftiende speelminuut zorgde een mooie actie achter het Friese doel voor de gelijkmaker. Chad Niddery gaf een assist op Jeffrey Melissant en Raymond van der Schuit wist vrijstaand voor de goal de hoek vakkundig uit te zoeken voor de 1-1.  Schotenverhouding in de eerste periode 7-om-11 in het Friese voordeel.

De tweede periode werd na zeven minuten onderbroken door een scheur in het glas van de boarding. Maar nadat dat werd opgelost ontbrande de wedstrijd enigszins. Mede door het wat stevigere spel van beide teams. Wat dan natuurlijk ook weer een paar straffen opleverde. Maar de tweede periode bleef ook zonder goals mede dankzij uitstekend keeperswerk van Oosterwijk voor de Flyers en Magnus voor HIJS. En een goal van Heerenveen werd afgefloten voordat de puck de doellijn passeerde.

powerplay goal maakt het verschil

Ook de derde periode ging wederom gelijk op, tevens gezien het aantal schoten onderling 7-om-8 in het Friese voordeel. Maar uiteindelijk werd het verschil gemaakt op de powerplay door Heerenveen. Acht minuten voor tijd kreeg HIJS speler Mike van Oeveren een penalty tegen voor high sticking. In de slotseconden van de powerplay sloeg Heerenveen toe via Lowie Vreys op een assist van broer Tijs Vreys. Den Haag probeerde in de slotminuten nog alles om een overtime over de streep te trekken maar mislukte in de missie. Heerenveen is de nieuwe landskampioen.

#5 Lowie Vreys Foto: Sportsnap.nl

 

Previous Detroit verliest met Sprong van Florida, comeback Winnipeg Jets
Next Eerste klap uitgedeeld door Tilburg tegen Bad Tolz