Eerste klap uitgedeeld door Tilburg tegen Bad Tolz


Foto: Arie Leeuwesteijn

De eerste wedstrijd van de play-offs in de eerste ronde tussen Oberliga Noord en Zuid werd een prooi voor Tilburg Trappers tegen Bad Tolz met een shutout voor goalie Cedrick Andree die alle negentien schoten van Bad Tolz wist te stoppen.

LEES OOK: Met hulp van Leipzig behoudt Tilburg plek twee na nederlaag in Rostock

Tilburg Trappers – Tölzer Löwen 4-0 (stand in de series 1-0 Tilburg)

Tilburg was heer en meester de gehele wedstrijd. Alle drie de periodes voerde men de boventoon tegen de nummer zeven uit de Oberliga Zuid. Maar het duurde tot de vijftiende minuut toen Kaid Oliver agressief op de forecheck ging bij de boarding en hij de puck veroverde bij Yannick Bauer. Gaf de pass op Branden Gracel en die was niet zelfzuchtig en gaf de assist op captain Max Hermens en die wist de puck in het lege doel te schuiven. Halverwege de wedstrijd scoorde Giovanni Vogelaar vanuit een wel hele moeilijke hoek op de powerplay.

tekst gaat verder onder de foto

#81 Max Hermens Foto: Arie Leeuwesteijn

Drie minuten later was het wederom de captain met zijn tweede goal van de avond. Bad Tolz kreeg de puck het vak niet uit en uiteindelijk werd daar een prijs voor betaald. En die prijs was de 3-0 voor de Trappers. Met zijn derde assist van de wedstrijd was het Branden Gracel die Max Hermens vlak voor de goal kon vinden voor de 3-0. Het slotakkoord was voor Kaid Oliver  die vlak na de start van de derde periode al de 4-0 maakte voor de Trappers. Via een lucky bounce van een schaats van een medespeler kon hij de losliggende puck binnen schieten. De eerste play-off wedstrijd was er een van een hoog niveau van de Trappers en smaakt geheid naar meer. Tilburg coach Doug Mason was geheel tevreden over de uitvoering. Dinsdag game twee in Bad Tolz.

samenvatting en persconferentie


 

Previous Heerenveen beslist duel met Den Haag op de powerplay
Next Liège is tweede geworden na winst tegen Leuven, HYC heeft nog een wedstrijd tegoed