Liège is tweede geworden na winst tegen Leuven, HYC heeft nog een wedstrijd tegoed


Op zondag 3 maart waren er twee wedstrijden in de BeNe League die belangrijk waren om vast te stellen hoe de eindrangschikking in de BeNe League er uit zou zien en hoe de play-offs er uit zouden zien. Maar er is namelijk nog een belangrijke wedstrijd te spelen. Dinsdag 5 maart Herentals tegen Mechelen. Wint Herentals dan zijn de play-offs als volgt.
Den Haag – Leuven, Liège – Heerenveen, Diez – Geleen en Neuwied – HYC. Wint Mechelen is het schema als volgt Den Haag – Leuven, Liège – HYC, Diez – Heerenveen en Neuwied – Geleen.

LEES OOK: Leuven verslaat Herentals en gaat naar de play-offs

Heylen Vastgoed HYC – EC Die Bären 2016 e.V.  7-3

Herentals moest nog twee wedstrijden winnen om twee plaatsten te stijgen in de stand en om aartsrivaal Liège te ontwijken in de eerste ronde van de play-offs. Stap een is gezet door met ruime cijfers Neuwied te verslaan. Nu morgenavond (5 maart) tegen Mechelen presteren en HYC speelt tegen Neuwied in de play-offs. Na de eerste periode leek het erop dat Herentals wel eens van een koude kermis thuis zou komen aangezien de stand 0-1 was door een goal van Maksim Anton. Alexander Vasilyev zette de Belgen op 1-1 waarna shorthanded Roope Juhani Niskanen de 2-1 binnen schoot.

In de derde periode scoorde de Belgen vijf goals. Wederom Niskanen en Ben Coolen brachten de stand naar 4-1 voor HYC waarna twee goals binnen twee minuten van de bezoekende Duitsers door goals van Maximilian Wasser en Juuso Rajala werd het weer spannend op het Netepark maar drie minuten later viel de Duitse hoop in het water doordat Ben Coolen er weer twee goals verschil van maakte. Roope Niskanen vervolmaakte zijn hattrick met de 6-3 en het laatste woord had aanvoerder Mitch Morgan met een powerplay goal voor de 7-3 in de laatste minuut van de wedstrijd.

tekst gaat verder onder de foto

#14 Roope Juhani Niskanen Foto: Kurt Tops

Liège Bulldogs – Chiefs Leuven 8-2

Leuven was al in hun missie geslaagd om de play-offs te halen dus hoefde niet meer gas te geven tegen Liège. Bryan Kolodziejczyk scoorde een hattrick door goals een, zeven en acht te scoren voor de Walen. Boet van Gestel scoorde twee goals en de overige drie werden gescoord door Jordan Paulus, Bryan Henry en Oscar Delbrassine. Basim Laermans en Grayden Gottschalk scoorden voor de Chiefs. Na de verloren bekerfinale hebben de Bulldogs niet meer verloren en lijken klaar voor de play-offs.

Bryan Kolodziejczyk
#77 Bryan Kolodziejczyk Foto: Didier Gavage
Previous Eerste klap uitgedeeld door Tilburg tegen Bad Tolz
Next Oilers verslaan Penguins met 6-1, Arizona verslaat Washington