België U18 mannen starten met winst op wk tegen Turkije

Het Belgische mannen U18-team begon het IIHF wereldkampioenschap in Istanbul, Turkije, met een wedstrijd tegen het gastland Turkije. Het kostte wat moeite om de winst binnen te halen maar uiteindelijk wonnen de Belgen.

Belgie – Turkije 5-3

De wedstrijd begon met beide teams die elkaar in de eerste helft van de eerste periode aftastten. België slaagde er echter in om in de achtste minuut de leiding te nemen met een goal gescoord door RubenVan Bruyssel (IHC Leuven). Hij kon doorgaan na goed werk aan de boarding door Nawfal Laeremans (IHC Leuven). Turkije reageerde echter binnen de minuut met de 1-1. Mehmet Karadag zette de 750 toeschouwers in de Zeytinburnu Ice Rink op de banken. Hij schoot vanaf de rand van de face-off cirkel. In de tweede periode was het weer snel Mehmet Karadag met de voorsprong voor de Turken. Jona Dignef (IHC Leuven) gaf een foute pass waarvan de Turken konden profiteren. Wederom was het een afstandsschot van de rechter face-off cirkel.

Halverwege de wedstrijd was het Robbe Delport (IHC Leuven) de de 2-2 scoorde met een schitterende individuele actie van coast to coast. België kreeg de kans om de score uit te bouwen via een penalty shot maar Simon Blanchy (Epinal IC) zag de puck gestopt worden door goalie Eray Onal. Toon Geenen (HYC Herentals) scoorde op de Leon Draisaitl manier van dichtbij voor de Belgen op een knie met een onetimer in speelminuut 28 maar Turkije benutte een powerplay in de laatste minuut van de tweede periode. Mehmet Karadag scoorde wederom vanaf de rand van de rechter face-off cirkel. Drie identieke goals leverde hem een hattrick op.

Met nog tien minuten te gaan sloeg België toe op de powerplay. Na de gewonnen face-off kwam de puck na een schot vanaf de blauwe lijn terug van de boarding en Simon Blanchy was er als de kippen bij om de 4-3 te scoren. Een empty netter in de laatste minuut gescoord door Dillen Berckx (IHC Leuven) leverde de eerste drie punten op.