Rangers wint wederom ‘Battle of the Hudson’, shutouts Rittich, Hellebuyck


Dag 145 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Jets goalie Connor Hellebuyck een franchsie record pakt met de minste wedstrijden om dertig overwinningen te behalen. De ‘Battle of the Hudson’ wederom werd gewonnen door de Rangers.

LEES OOK: Coach John Hynes verrassende move in overtime, Hurricanes denderen over Flames heen

Boston Bruins – St. Louis Blues 1-5

In de wedstrijd tussen St. Louis Blues en Boston Bruins speelde Blues Kasperi Kapanen een cruciale rol door een goal en twee assists te noteren. Ook Kevin Hayes en Brandon Saad droegen bij aan de overwinning met elk een goal en een assist. Goalie Joel Hofer van de Blues speelde uitstekend en maakte 36 reddingen, wat bijdroeg aan de 5-1 overwinning van St. Louis. Deze overwinning doorbrak een reeks van drie opeenvolgende nederlagen voor de Blues.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – New Jersey Devils 3-1

In een confrontatie tussen New York Rangers en New Jersey Devils versloegen de Rangers de Devils met 3-1 in Madison Square Garden. Naast Mika Zibanjad scoorde Erik Gustafsson en Vincent Trocheck, terwijl Jonathan Quick negentien reddingen maakte voor de Rangers, die hun laatste twee wedstrijden hebben gewonnen en vier punten voor blijven op Carolina Hurricanes voor de eerste plaats in de Metropolitan Division met nog achttien wedstrijden te gaan.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Washington Capitals 3-0

Connor Hellebuyck maakte 23 reddingen voor zijn vierde shutout van het seizoen, en Winnipeg Jets versloegen Washington Capitals met 3-0 in Canada Life Centre op maandag. Neal Pionk, Alex Iafallo en Kyle Connor scoorden voor de Jets. Charlie Lindgren maakte 26 reddingen voor de Capitals.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – New York Islanders 3-0

David Rittich maakte 26 reddingen voor Los Angeles Kings, die de zes wedstrijden durende winning streak van New York Islanders beëindigden met een 3-0 overwinning in de Crypto.com Arena. Rittich’s shutout was zijn tweede van het seizoen en de zesde in zijn NHL-carrière. Trevor Moore had een goal en een assist voor de Kings. Ilya Sorokin maakte 22 reddingen voor de Islanders. Adrian Kempe opende de score voor de Kings. Phillip Danault verdubbelde de voorsprong in de derde periode. Moore scoorde vervolgens een empty netter voor de 3-0 eindstand.

Previous Amsterdam ontmoet Nijmegen in finale eredivisie
Next Diez, Liège en Neuwied gaan door naar de halve finales