Coach John Hynes verrassende move in overtime, Hurricanes denderen over Flames heen


Dec 18, 2023; Pittsburgh, Pennsylvania, USA; Minnesota Wild head coach John Hynes gestures from the bench against the Pittsburgh Penguins during the third period at PPG Paints Arena. Pittsburgh won 4-3. Mandatory Credit: Charles LeClaire-USA TODAY Sports

Dag 144 van de NHL had vijf wedstrijden waarbij Edmonton op bezoek bij Pittsburgh won met een shutout. Coach John Hynes van Minnesota een verrasende move deed in overtime tegen Nashville en NHL-hattrick voor Colin Blackwell van de Blackhawks. Connor McDavid en Leon Draisaitl kregen hoog bezoek.

LEES OOK: Detroit met Sprong verliest voor vijfde keer op rij, wild card race spannend

Pittsburgh Penguins – Edmonton Oilers 0-4

Goalie Calvin Pickard speelde een sterke wedstrijd in de goal, met 41 reddingen, terwijl Connor McDavid zoals zo vaak de aanval leidde met een goal en twee assists. Ondanks Pickards uitstekende optreden werd hij niet officieel gecrediteerd met een shutout vanwege een korte afwezigheid in de tweede periode nadat hij door Bryan Rust ondersteboven werd geschaatst. Verdedigers Darnell Nurse scoorde twee goals en Mattias Ekholm was goed voor een goal en een assist. Tristan Jarry maakte 38 reddingen voor de Penguins, maar kon niet voorkomen dat de Oilers de wedstrijd domineerden.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – Nashville Predators 4-3 OT

Matt Boldy scoorde het winnende doelpunt met nog een dikke minuut resterend in overtime, nadat de Wild ervoor kozen om Marc-Andre Fleury uit het doel te halen voor een extra aanvaller. “We hadden de twee punten nodig,” zei Wild-coach John Hynes. ” Boldy, die ook twee assists had, scoorde met een one-timer vanuit de rechter face-off cirkel na een pass van Mats Zuccarello. Boldy prees na afloop de ‘Boldy’ move van coach Hynes.

Boldy’s goal volgde nadat Ryan O’Reilly de gelijkmaker scoorde voor Nashville met nog twee minuten te gaan in de derde periode. Kirill Kaprizov en Joel Eriksson Ek droegen ook bij aan de scores voor Minnesota, terwijl Mark Jankowski en Luke Evangelista scoorden voor Nashville.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – Calgary Flames 7-2

De Carolina Hurricanes versloegen de Calgary Flames met 7-2 in het PNC Arena. Sebastian Aho, Andrei Svechnikov en Teuvo Teravainen waren de sterspelers met elk een goal en twee assists, terwijl Jalen Chatfield en Seth Jarvis elk een goal en een assist bijdroegen. Doelman Frederik Andersen hoefde maar achttien reddingen voor de Hurricanes te maken.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Arizona Coyotes 7-4

Chicago Blackhawks versloegen Arizona Coyotes met 7-4 in het United Center, waarbij Connor Bedard twee goals en een assist had. Colin Blackwell maakte zijn eerste NHL-hattrick voor de Blackhawks. Terwijl Seth Jones vier assists leverde en doelman Arvid Soderblom 32 reddingen maakte. Ondanks tweemaal scoren door Clayton Keller voor de Coyotes, konden zij de Blackhawks niet stoppen.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – New York Islanders 1-6

New York Islanders verlengden hun winning streak naar zes wedstrijden met een overtuigende 6-1 overwinning op de Anaheim Ducks. Brock Nelson en Bo Horvat droegen elk een goal en een assist bij, terwijl Kyle Palmieri zijn twintigste goal van het seizoen scoorde. Mathew Barzal had twee assists en Semyon Varlamov maakte 22 saves voor de Islanders, die nu gelijk staan met de Detroit Red Wings voor de tweede wild card in de Eastern Conference. Ondanks een doelpunt van Alex Killorn konden de Ducks weinig tegenwicht bieden.

Previous Den Haag naar halve finale, andere kwartfinales op herhaling
Next Amsterdam ontmoet Nijmegen in finale eredivisie