Den Haag naar halve finale, andere kwartfinales op herhaling


Den Haag door naar de halve finales Foto: Robert Bos

Zondag 10 maart waren de returns in de kwartfinales van de play-offs. Alleen Den Haag plaatste zich voor de halve finales na winst op Leuven. Alle andere teams mogen dinsdag 12 maart op herhaling. Diez neemt het dan op tegen Geleen. Neuwied ontvangt Herentals en Liège krijgt Heerenveen op bezoek.

LEES OOK: Heerenveen op matchpoint tegen Liège na shutout winst

Chiefs Leuven – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 2-5

Den Haag begon de wedstrijd met aanvallen, waardoor ze al snel de eerste kansen creëerden. Het was duidelijk dat HIJS al snel de eerste klap wilde uitdelen aan de Chiefs. Na een periode van flink druk zetten wist Jordy van Oorschot om de score te openen voor Den Haag, wat het team een welverdiende voorsprong gaf. Echter, Leuven liet zich niet zomaar uit het veld slaan en reageerde op de powerplay na een straf voor Donovan de Zwart met een antwoord van Grayden Gottschalk, waardoor de stand weer gelijk werd. Maar Den Haag herpakte zich snel en Tobie Collard bracht het team opnieuw op voorsprong binnen een minuut na de gelijkmaker met assists van Kyle Brothers en Joy Turpijn. In de tweede periode bleef Hijs Hokij de druk op Leuven opvoeren en slaagde Kyle Brothers erin om de voorsprong naar 3-1 te tillen. Nu waren de aangevers Tobie Collard en Joy Turpijn. Ondanks enkele straffen slaagde Ultimair Hijs Hokij erin om stand te houden en de voorsprong te behouden.

De derde periode bracht een intensere strijd, waarbij beide teams op zoek gingen naar kansen. Eerst was het Raymond van der Schuit met de 4-1 waarna wederom Grayden Gottschalk scoorde voor Leuven. Met nog negen minuten te spelen een 4-2 achterstand. Maar uiteindelijk scoorde Joey Oosterveld de empty netter. Hij kon er vandoor samen met Joy Turpijn en bezegelde daarmee het lot van Leuven.

tekst gaat verder onder de foto

De 3-1 van#95 Kyle Brothers bleek de game winning goal te zijn. Foto: Robert Bos

Unis Flyers Heerenveen – Liège Bulldogs 1-4

Na een enerverende wedstrijd in België waar Heerenveen zonder tegengoal de winst mee naar huis nam moesten de Bulldogs winnen om niet uitgeschakeld te worden. Na tien minuten sloeg Liège al toe. Een strakke breedtepass van Bryan Henry op de inkomend Bryan Kolodziejczyk die met een schot Flyers goalie Almer de Boer kansloos liet zorgde voor de 0-1. Maar aan het begin van de tweede periode wist Derek Patrick Seguin op de rebound de 1-1 te maken. Kevin Bruijsten deed een 180 graden draai en meteen een schot wat goalie Troy Passingham ietwat verraste.

Een cadeautje van Lowie Vreys zorgde ervoor dat Mikhail Shabanov de Walen in de tweede periode op een 2-1 voorsprong kon zetten. Het bleef spannend want zowel Heerenveen als Liège kregen genoeg kansen om de score te veranderen maar pas in de laatste twee minuten werd de score veranderd. Eerst was er een actie op snelheid door Hugo Reinhardt die de verdediging en de goalie van Flyers met een poke check het nakijken gaf voor de 3-1 en in de slotseconden was het Bryan Henry met de empty netter die voor de 4-1 eindstand zorgde.

tekst gaat verder onder de video

 Snackpoint Eaters Limburg – EG Diez-Limburg 2-5

In de aanvangsfase van de wedstrijd was de eerste dreiging afkomstig van Dietz, waarbij Bradley Forrest bij de aanval de puck verloor aan de blauwe lijn, maar slordig spel van Dietz voorkwam een vroeg doelpunt. Geleen begon daarna met het creëren van kansen, maar de uitstekende keeper Markus Ekholm Rosen hield zijn doel schoon. Het was uiteindelijk Dietz die tegen de verhouding in de leiding nam met een doelpunt van dichtbij op de powerplay. Geleen reageerde snel na de 2-0 achterstand en Tijn Jacobs bracht de spanning terug met de 1-2. Maar voor het eind van de eerste periode scoorde Diez nog twee maal. Nils Wegner en vanuit een delayed penalty was het Jason Lavallee die de Duitsers op een 4-1 voorsprong schoot.

Geleen wisselde de goalie aan het begin van de tweede periode en Lars van Sloun bracht Geleen terug in de wedstrijd met de 2-4, maar ondanks vele kansen slaagde Geleen er niet in om verder terug te komen in de wedstrijd. En met een empty netter bepaalde Hugo Turcotte de eindstand op 5-2.

tekst gaat verder onder de foto

#13 Nils Wegner scoorde de game winning goal met de 3-1 Foto: Manuel Enderich

Heylen Vastgoed HYC – EC Die Bären 2016 e.V. Neuwied 6-4

Halverwege de wedstrijd stond het 1-3 in het voordeel van de Beren uit Neuwied. Waarvan drie poiwerplay goals en een goal gelijke sterkte. Brett MageeMaximilian Wasser en Jeff Smith  scoorde voor Neuwied terwijl Roope Juhani Niskanen de treffer scoorde voor HYC op de powerplay. Twee penalties voor Neuwied binnen dertien seconden voor Tobias Etzel en Juuso Rajala zorgde voor een 5-op-3 voor de thuisclub. Alexander Vasilyev en Roope Juhani Niskanen profiteerde daarvan. 3-3 na 38 minuten. Maar twee seconden voor de zoemer was het Juuso Rajala die de Duitsers weer op voorsprong schoot. In de derde periode was het Mitch Morgan twee keer en de tweede van de avond door Alexander Vasiljev wat er voor zorgde dat ook deze wedstrijd een game drie krijgt.

#67 Mitch Morgan scoort de winnende treffer voor Herentals Foto: Kurt Tops
Previous Detroit met Sprong verliest voor vijfde keer op rij, wild card race spannend
Next Coach John Hynes verrassende move in overtime, Hurricanes denderen over Flames heen