Detroit met Sprong verliest voor vijfde keer op rij, wild card race spannend


Dag 143 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Darren Raddysch de eerste Tampa Bay verdediger is die vijf assists aflevert. Daniel Sprong de vijfde nederlaag op een rij leed met Detroit en Jonathan Marchessault zijn derde hattrick van het seizoen scoort.

LEES OOK: Vierde nederlaag op een rij voor Detroit met Sprong

Buffalo Sabres – Edmonton Oilers 3-2 SO

Connor McDavid zag zijn puntenserie van dertien wedstrijden eindigen in de 3-2 shootout nederlaag van Edmonton Oilers tegen Buffalo Sabres in het KeyBank Center. Alex Tuch besliste de shootout, terwijl Tage Thompson en Jacob Bryson voor de Sabres scoorden. Warren Foegele en Ryan McLeod scoorden elk een goal en een assist. Stuart Skinner maakte 25 reddingen voor de Oilers. Bryson trok de stand gelijk op 2-2. Leon Draisaitl speelde zijn zevenhonderdste NHL-wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Columbus Blue Jackets – Nashville Predators 1-2

Luke Evangelista scoorde de winnende goal voor Nashville Predators, waardoor hun point streak tot elf wedstrijden werd verlengd. Kevin Lankinen maakte 32 reddingen. De Predators hebben nu zes opeenvolgende overwinningen op verplaatsing. Daniil Tarasov maakte 47 reddingen voor Columbus Blue Jackets. Alexandre Texier scoorde voor de Blue Jackets. Kiefer Sherwood opende de score voor Nashville. Ondanks een sterke start van de Predators, kwam Columbus terug tot 1-1, maar Evangelista’s doelpunt in de derde periode bezegelde de overwinning voor Nashville. Lankinen behield de voorsprong met een cruciale redding tegen Johnny Gaudreau in de absolute slotfase.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 2-4

Teuvo Teravainen scoorde een goal en gaf twee assists voor Carolina Hurricanes in een 4-2 overwinning op New Jersey Devils in het Prudential Center. Evgeny Kuznetsov, recentelijk verworven in een ruil met de Washington Capitals, maakte zijn debuut voor de Hurricanes. Martin Necas, Jesperi Kotkaniemi en Andrei Svechnikov scoorden ook voor de Hurricanes. Pyotr Kochetkov maakte 23 reddingen. Nico Hischier en Timo Meier scoorden voor de Devils. Jack Hughes behaalde zijn tweede 40-assists seizoen voor zijn drieëntwintigste verjaardag.

tekst gaat verder onder de video

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 5-1

David Pastrnak scoorde zijn veertigste goal van het seizoen en Pavel Zacha had twee goals en een assist voor Boston Bruins in een 5-1 overwinning op Pittsburgh Penguins in de TD Garden. Pastrnak is de vierde Bruins-speler met vier seizoenen met 40 doelpunten. Linus Ullmark maakte 38 reddingen voor Boston. Kris Letang scoorde voor Pittsburgh, terwijl Alex Nedeljkovic achttien reddingen maakte. Jake DeBrusk, Brad Marchand en Hampus Lindholm scoorden ook bij de overwinning van de Bruins.

,tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Calgary Flames 5-1

Vladimir Tarasenko behaalde zijn eerste drie punten met Florida Panthers, waarmee hij hen hielp om de Calgary Flames met 5-1 te verslaan in de Amerant Bank Arena. Het was zijn tweede wedstrijd sinds zijn overname van Ottawa Senators. Tarasenko, de aanvaller, scoorde twee goals en had een assist voor Florida, dat zeven van zijn laatste acht wedstrijden heeft gewonnen. Anthony Stolarz maakte 34 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 2-3

John Tavares scoorde de game winning goal met nog zes minuten te gaan in de derde periode voor Toronto Maple Leafs in een 3-2 overwinning tegen de Montreal Canadiens in het Bell Centre. Tavares duwde de puck over de doellijn vanaf de linkerkant van de crease na een strijd om positie met Tanner Pearson. Max Domi had een goal en een assist, Bobby McMann scoorde ook voor de Maple Leafs. Mike Matheson en Alex Newhook scoorden voor de Canadiens.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Ottawa Senators 2-1

Thomas Bordeleau was de held voor San Jose Sharks, met twee powerplay-goals in hun 2-1 overwinning tegen Ottawa Senators in het SAP Center, waarmee ze hun negen opeenvolgende nederlagen beëindigden. Mikael Granlund assisteerde bij de beide doelpunten van Bordeleau, terwijl Magnus Chrona 31 reddingen maakte voor zijn eerste NHL-overwinning. Ondanks het doelpunt van Tim Stützle voor de Senators, hielden de Sharks stand om de overwinning veilig te stellen, met Bordeleau die de zege bezegelde met zijn tweede goal laat in de wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Philadelphia Flyers 7-0

Darren Raddysh gaf een NHL-carrièrehoogtepunt met vijf assists, terwijl Andrei Vasilevskiy 25 reddingen maakte voor Tampa Bay Lightning in een 7-0 overwinning op Philadelphia Flyers in de Amalie Arena. Raddysh evenaarde Mark Recchi en Martin St. Louis voor de meeste assists in een enkele wedstrijd door een Lightning-verdediger. Victor Hedman had twee goals en een assist. Anthony Duclair scoorde in zijn debuut voor Tampa Bay na zijn trade. Erik Johnson en Denis Gurianov debuteerden voor de Flyers.

tekst gaat verder onder de video

Washington Capitals – Chicago Blackhawks 4-1

Sonny Milano scoorde in zijn vijfde opeenvolgende wedstrijd en Washington Capitals gebruikten een drie-goals eerste periode om Chicago Blackhawks met 4-1 te verslaan in de Capital One Arena. Hendrix Lapierre en Tom Wilson scoorden voor de Capitals, die drie van de laatste vier wedstrijden hebben gewonnen. John Carlson en Aliaksei Protas hadden beide twee assists, en Charlie Lindgren maakte 31 reddingen. Tyler Johnson scoorde voor de Blackhawks, die acht van de laatste negen wedstrijden hebben verloren. Petr Mrazek maakte 22 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – St. Louis Blues 4-0

Igor Shesterkin stopte alle 26 schoten voor New York Rangers in een 4-0 overwinning tegen St. Louis Blues in het Madison Square Garden. Het was zijn tweede shutout van het seizoen en zijn dertiende in de NHL. Vincent Trocheck, Chris Kreider en Kaapo Kakko scoorden powerplay-goals voor de Rangers. Alex Wennberg had een assist in zijn eerste wedstrijd na zijn trade van Seattle Kraken.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Winnipeg Jets 5-0

In een 5-0 overwinning tegen Winnipeg Jets in de Rogers Arena, hadden Elias Pettersson, Nils Hoglander en Pius Suter elk een goal en een assist voor Vancouver Canucks. Goalie Thatcher Demko stopte twaalf schoten voordat hij in de tweede periode naar de kant ging  vanwege een blessure. Casey DeSmith maakte tien saves in het vervolg van de wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Detroit Red Wings 5-3

Jonathan Marchessault scoorde een hattrick, inclusief de goal die de voorsprong opleverde met nog drie minuten te spelen, en Vegas Golden Knights beëindigden een vier wedstrijden durende losing streak met een 5-3 overwinning tegen Detroit Red Wings in de T-Mobile Arena. Daniel Sprong had maar negen minuten ijstijd in tien shifts. Het was de vierde wedstrijd zonder een schot op doel. Hij had in deze wedstrijd wel drie blocked shots.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Dallas Stars 1-4

Jason Robertson en Joe Pavelski leidden Dallas Stars naar een 4-1 overwinning op Los Angeles Kings. Het was de vijfde opeenvolgende overwinning voor de Stars. Wyatt Johnston en Radek Faksa scoorden ook voor Dallas, terwijl Scott Wedgewood 24 reddingen maakte. Kevin Fiala scoorde voor de Kings.

Previous Heerenveen op matchpoint tegen Liège na shutout winst
Next Den Haag naar halve finale, andere kwartfinales op herhaling