Vierde nederlaag op een rij voor Detroit met Sprong


Dag 142 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Detroit met Daniel Sprong voor de vierde keer op rij verloor. Ze staan er nog redelijk goed voor in de wild-card race maar er moet weer snel gewonnen worden. Nathan MacKinnon blijft zijn home point streak maar verlengen. Inmiddels staat hij op 32. Gaat hij het record van Wayne Gretzky met 40 verbeteren?

LEES OOK: Boston verslaat weer Toronto, Panthers verliezen van Flyers. 100 punten McDavid

Arizona Coyotes – Detroit Red Wings 4-0

Arizona Coyotes versloegen Detroit Red Wings met 4-0 waarbij Yotes goalie Connor Ingram 28 reddingen maakte en zijn zesde shutout van het seizoen behaalde, waarmee hij de meeste shutouts in de NHL evenaarde. Nick Bjugstad scoorde een goal (nummer 300) en had een assist, terwijl Logan Cooley, Alex Kerfoot en Jack McBain de overige treffers maakten voor de Coyotes.

De Red Wings leden hun vierde opeenvolgende nederlaag, ondanks twintig reddingen van Alex Lyon. Coach Derek Lalonde van de Red Wings was niet blij over de strijd van zijn team. Daniel Sprong kwam tot bijna dertien minuten in zestien shifts. Voor de derde achtereenvolgende wedstrijd had hij nul schoten op doel en was in deze wedstrijd een minus een.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 2-1 OT

De Colorado Avalanche versloegen de Minnesota Wild met 2-1 in overtime. Valeri Nichushkin, na bijna twee maanden zijn eerste wedstrijd spelend na deelname aan het NHL/NHLPA Player Assistance Program, scoorde de winnende goal in overtime met een powerplay-goal. Artturi Lehkonen scoorde ook voor de Avalanche, terwijl goalie Alexandar Georgiev 29 reddingen maakte. Brock Faber scoorde voor de Wild, terwijl Filip Gustavsson 38 reddingen maakte. Beide teams speelden sterk, maar de Avalanche kwamen uiteindelijk als winnaar uit de bus dankzij Nichushkin’s beslissende doelpunt in overtime.

Opmerkelijk was dat Colorado verschillende nieuwe spelers op het ijs had staan, waaronder Casey Mittelstadt, Brandon Duhaime, Yakov Trenin en Sean Walker, die allemaal hun debuut maakten voor de Avalanche na recente trades.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – Dallas Stars 2-6

Dallas Stars behaalden een overtuigende 6-2 overwinning tegen Anaheim Ducks in het Honda Center. Roope Hintz speelde een sleutelrol met een goal en twee assists. Ook Jamie Benn en Joe Pavelski droegen bij met een goal en een assist, terwijl Chris Tanev zijn eerste goal scoorde in zijn tweede wedstrijd voor de Stars na zijn trade van de Flames.

Dallas heeft nu vier opeenvolgende overwinningen behaald, waarmee ze hun langste winnende reeks van het seizoen evenaren. Miro Heiskanen leverde ook een sterke prestatie met twee assists, waardoor hij in de afgelopen drie wedstrijden zeven punten heeft behaald. Jake Oettinger maakte 26 reddingen in het doel van de Stars.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Winnipeg Jets 0-3

Laurent Brossoit leverde een prima prestatie door zeventien reddingen te maken voor zijn eerste shutout van het seizoen, terwijl de Winnipeg Jets de Seattle Kraken met 3-0 versloegen in het Climate Pledge Arena. Mark Scheifele, Adam Lowry en Nikolaj Ehlers waren verantwoordelijk voor de doelpunten voor de Jets, die hun goede vorm voortzetten met een record van zeven keer winst in hun laatste negen wedstrijden.

Previous Nijmegen neemt eerste horde tegen Leeuwarden
Next Preview eredivisie halve finale Amsterdam - Zoetermeer