Heerenveen op matchpoint tegen Liège na shutout winst


De eerste wedstrijd gespeeld op zaterdag 9 maart in het Médiacité van de eerste ronde play-offs in de BeNe League tussen Liège en Heerenveen werd een winst voor de Friezen.

LEES OOK: Geleen, Den Haag en Neuwied staan op matchpoint

Liège Bulldogs – Unis Flyers Heerenveen 0-2

In de eerste periode begon de wedstrijd voorzichtig. Het was aftasten aan beide kanten en beide teams kregen een powerplay in de eerste periode. Maar de goalies Troy Passingham voor Liège en Martijn Oosterwijk voor Heerenveen lieten zich niet passeren door een puck. De tweede powerplay voor Heerenveen was wel raak aan het begin van de tweede periode. Frank Neven mocht de strafbank op voor tripping. Heerenveen leek de score te openen maar de eerste poging werd nog afgekeurd. De tweede poging was raak. Met een strakke one timer was het Jesse Barwell op de assist van Kevin Bruijsten. Die Troy Passingham verraste in de korte hoek. Heerenveen kreeg ook nog een tweede powerplay in de tweede periode. Maar daar lukte het niet mede door een sterke penalty kill van de Walen om de score uit te bouwen.

tekst gaat verder onder de foto

#27 Jesse Barwell Foto: Robert Bos

Dan moest het gaan gebeuren in de derde periode. Kwam Liège terug in de wedstrijd of deed Heerenveen de winst pakken? Het werd halverwege de derde periode wat onvriendelijker wat resulteerde in twee game misconducts voor Yoren de Smet en Mike Collard. Dat was nog met tien minuten te spelen. Liège zette veel druk maar Martijn Oosterwijk bleek een te grote sta in de weg.

Het werd nog heel spannend twee minuten voor tijd. Liège coach Ulrich Egen nam een time out en haalde Troy Passingham naar de kant voor een extra aanvaller maar het kwartje viel de andere kant op. Aan de boarding werd de puck verspeelt door de Bulldogs en Kevin Bruijsten kon vanaf de neutrale zone de puck in het lege doel schuiven. Zeventien seconden voor tijd kregen Jordan Paulus en Martijn Oosterwijk ook beide een game misconduct en zijn er vandaag dus ook niet bij. Dat zou kunnen betekenen dat mocht Heerenveen winnen dat Jordan Paulus zo afscheid heeft genomen van het ijshockey.

#14 Jordan Paulus
Previous Nijmegen finalist, Amsterdam steelt winst van Zoetermeer
Next Detroit met Sprong verliest voor vijfde keer op rij, wild card race spannend