Cam Talbot L.A. en Laurent Brossoitt Jets pakken shutout


Foto: Instagram L.A. Kings

Dag 142 van de NHL had twee wedstrijden waarbij de goalies van Winnipeg Laurent Brosoitt en Los Angeles Cam Talbot beide een shutout pakte. Tyler Toffoli zijn eerste twee goals scoorde als een Jet en Anze Kopitar een franchise record neerzette voor de Kings door voor de  dertiende keer twintig of meer goals te scoren in een seizoen.

LEES OOK: Daniel Sprong scratch, Detroit verliest voor zevende keer op een rij, Fleury 75 shutouts

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks 6-0

Op vrijdagavond zorgde Tyler Toffoli voor een onvergetelijke prestatie voor Winnipeg door zijn eerste twee goals te scoren. In een dominante 6-0 overwinning tegen Anaheim Ducks. Het Canada Life Centre was het toneel van deze sensationele wedstrijd. Waar Toffoli’s doelpunten en een uitstekende prestatie van Jets goalie Laurent Brossoit. De Jets naar een indrukwekkende overwinning leidden. Brossoit pakte zijn tweede opeenvolgende shutout door 21 reddingen te maken.
Tyler Toffoli, slechts in zijn derde wedstrijd voor de Jets sinds zijn overstap van de New Jersey Devils, brak door met twee doelpunten in de derde periode.

Met deze overtuigende overwinning hebben de Jets hun record verbeterd naar 42 winstpartijen, terwijl de Ducks hun vijfde opeenvolgende nederlaag hebben geleden. De Jets laten zien dat ze een geduchte tegenstander zullen zijn in de play-offs.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 0-5

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerden de Kings met een kracht en vastberadenheid die hun koninklijke status rechtvaardigden. Anze Kopitar, de onverschrokken koning van de Kings, nam het voortouw met een meesterlijke vertoning, waarbij hij de verdediging van de Blackhawks keer op keer doorbrak en zijn team naar een vroege voorsprong leidde.

Maar het was niet alleen de aanval die schitterde op het ijs van het United Center; de verdediging van de Kings, onder leiding van de onwrikbare Cam Talbot (28 saves), hield stand als een onneembare vesting. Talbot’s onvergelijkbare behendigheid tussen de palen bracht de Blackhawks tot wanhoop, terwijl hij keer op keer hun doelpogingen tenietdeed en zijn team beschermde tegen tegenslagen. Blackhawks goalie Arvid Soderblom kon na veertien minuten terug naar de bank en zijn zonden gaan overdenken. Petr Mrazek, was zijn vervanger maar toen stond het al 4-0 voor de Koningen.

Previous Comeback Den Haag eindigt op zijn Duits tegen Neuwied
Next Niet een kapotte Zamboni maar twee levert afgelasting op