Sprong wint met Detroit in overtime van Columbus


Foto Instagram Detroit Red Wings

Dag 153 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij David Pastrnak, Mark Scheifele en Mikko Rantanen een hattrick scoorden. Daniel Sprong met Detroit in overtime won van Columbus en Nashville acht goals scoorde tegen de San Jose Sharks.

LEES OOK: Washington na winst op Calgary op een wild card plek

Boston Bruins – Ottawa Senators 6-2

David Pastrnak schitterde met een hattrick voor Boston Bruins in hun 6-2 overwinning op Ottawa Senators in het TD Garden. Het was Pastrnak’s tweede hattrick van het seizoen en zijn zeventiende in de NHL. Justin Brazeau droeg ook bij met twee goals, terwijl Linus Ullmark 30 reddingen maakte voor Boston. Kevin Shattenkirk had drie assists. Pastrnaks derde doelpunt van de wedstrijd bracht hem voorbij Cam Neely naar de zevende plaats in de geschiedenis van Boston Bruins met 345 goals. Tim Stützle’s zes wedstrijden point streak eindigde in deze wedstrijd. De Bruins hebben nu drie wedstrijden op rij gewonnen.

tekst gaat verder onder de video

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 4-3 OT

In een intense wedstrijd in het Little Caesars Arena behaalden Detroit Red Wings een belangrijke 4-3 overwinning op Columbus Blue Jackets. Patrick Kane was de held van de avond met een snelle overtime-goal, slechts 48 seconden na het begin van de verlenging. Lucas Raymond scoorde met nog slechts dertien seconden te gaan in de reguliere speeltijd. Red Wings goalie James Reimer speelde een goede wedstrijd met 32 saves. Daniel Sprong had dik tien minuten ijstijd in twaalf shifts en kwam tot nul schoten op doel.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 5-2

New Jersey Devils behaalde een belangrijke 5-2 overwinning op Pittsburgh Penguins in het Prudential Center. Timo Meier en Dawson Mercer leidden de aanval met elk twee goals. Goalie Jake Allen maakte 36 reddingen. De overwinning was extra speciaal voor Allen, omdat het zijn eerste back-to-back starts waren sinds oktober 2021. Met deze overwinning verstevigen de Devils hun positie in de playoff-race, terwijl de Penguins steeds verder achterop raken terwijl hun plan was om nog een keer vol voor de Cup te gaan in de nadagen van Sidney Crosby.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – Winnipeg Jets 2-4

Mark Scheifele bracht Winnipeg Jets naar een 4-2 overwinning op New York Rangers in Madison Square Garden, met een hattrick, terwijl gaolie Connor Hellebuyck 38 reddingen maakte. Sean Monahan hadt twee assists voor de Jets, die zonder coach Rick Bowness speelden vanwege een operatie. Assistent Scott Arniel leidde het team naar hun derde opeenvolgende overwinning.

Alex Wennberg scoorde zijn eerste goal voor de Rangers en Alexis Lafrenière scoorde zijn twinstigste goal van het seizoen.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs 4-3

In een spannend duel in het Wells Fargo Center, behaalden Philadelphia Flyers een cruciale 4-3 overwinning op de Toronto Maple Leafs. Owen Tippett en Morgan Frost blonken uit met elk een goal en een assist, terwijl Travis Sanheim en Scott Laughton ook tot scoren kwamen voor de Flyers. John Tavares en Auston Matthews hadden voor de Leafs een goal en twee assists.

tekst gaat verder onder de video

New York Islanders – Carolina Hurricanes 1-4

Carolina Hurricanes versloegen New York Islanders met 4-1 in de UBS Arena. Seth Jarvis scoorde twee keer, terwijl Jake Guentzel een goal en twee assists toevoegde. Brady Skjei had twee assists. De Hurricanes behaalden hun vierde opeenvolgende overwinning en blijven in vorm met zeven overwinningen in hun laatste acht wedstrijden. Pyotr Kochetkov maakte 30 reddingen. Ondanks een goal van Kyle Palmieri leden de Islanders hun vijfde opeenvolgende nederlaag.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – San Jose Sharks 8-2

Nashville Predators verpletterden San Jose Sharks met 8-2 in het Bridgestone Arena en evenaarden daarmee hun franchise-record van vijftien opeenvolgende wedstrijden met minimaal een punt. Roman Josi en Filip Forsberg leidden de aanval met elk een goal en twee assists. Michael McCarron scoorde twee keer, terwijl Ryan McDonagh en Kiefer Sherwood elk drie assists hadden. Nashville, dat dertien van de vijftienwon tijdens de point streak, heeft sinds 15 februari niet meer verloren in reguliere speeltijd. Juuse Saros hoefde maar achttien saves te maken. Voor San Jose konden Mikael Granlund en Mario Ferraro scoren. Magnus Chrona stopte 32 schoten.

tekst gaat verder onder de video

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 3-4

Mikko Rantanen scoorde zijn zevende NHL-hattrick, waarmee hij Colorado Avalanche naar hun zevende opeenvolgende overwinning leidde met een 4-3 overwinning op St. Louis Blues. Rantanen’s beslissende doelpunt viel in de derde periode, geassisteerd door Valeri Nichushkin. Justus Annunen maakte 30 reddingen voor de Avalanche. Voor de Blues scoorden Nathan Walker en Alexey Toropchenko, terwijl Jordan Binnington 31 schoten tegenhield.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Montreal Canadiens 3-2 OT

Leon Draisaitl scoorde een powerplay-goal in overtime voor Edmonton Oilers, in een 3-2 overwinning tegen Montreal Canadiens in Rogers Place. Draisaitl scoorde met een one-timer vanaf de onderkant van de rechter face-off cirkel na een pass van Connor McDavid. De goal kwam nadat Joel Armia een dubbele minor kreeg voor high-sticking met nog maar 28 seconden te gaan in de reguliere speeltijd. McDavid had eengoal en een assist, terwijl Mattias Ekholm twee assists had voor de Oilers. Calvin Pickard maakte 23 reddingen. Nick Suzuki en Kaiden Guhle scoorden in de derde periode voor de Canadiens, die hun laatste drie wedstrijden hebben verloren. Sam Montembeault maakte 29 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – Minnesota Wild 0-4

Minnesota Wild versloeg Anaheim Ducks met 4-0 in het Honda Center, waar Filip Gustavsson 27 reddingen maakte voor zijn derde shutout van het seizoen. Ryan Hartman en Kirill Kaprizov scoorden voor de Wild, terwijl Jon Merrill en Jacob Lucchini ook beide een goal scoorden. De overwinning verlengde de point streak van de Wild tot acht wedstrijden. Voor de Ducks betekende het hun zevende opeenvolgende nederlaag. John Gibson stopte 28 schoten voor Anaheim. De Wild klommen tot op drie punten van de Vegas Golden Knights voor de tweede wild card in de Western Conference.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 6-2

Anze Kopitar leidde Los Angeles Kings naar een overtuigende 6-2 overwinning op Chicago Blackhawks in het Crypto.com Arena. Kopitar scoorde twee goals en leverde een assist, terwijl Adrian Kempe drie assists had. Vladislav Gavrikov voegde een goal en een assist toe aan de score. Kevin Fiala en Pierre-Luc Dubois droegen elk twee assists bij aan de zege, terwijl doelman Cam Talbot 22 reddingen verrichtte. Nick Foligno en Kevin Korchinski scoorden voor de Blackhawks.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Buffalo Sabres 3-2

Elias Pettersson leidde Vancouver Canucks naar een 3-2 overwinning tegen Buffalo Sabres in de Rogers Arena. Pettersson scoorde twee goals en leverde een assist, terwijl Quinn Hughes en J.T. Miller elk twee assists hadden. Casey DeSmith maakte vijftien reddingen voor de Canucks. Rasmus Dahlin scoorde beide goals voor de Sabres, terwijl Devon Levi 31 reddingen maakte in zijn eerste NHL-start sinds 24 januari. Conor Garland opende de score voor Vancouver, terwijl Pettersson de voorsprong uitbreidde met een powerplay-goal. Dahlin bracht de Sabres terug tot 2-1 in de derde periode, maar Pettersson’s tweede goal verzekerde de overwinning voor de Canucks. Dahlin scoorde nog een keer laat in de wedstrijd, maar het was niet genoeg voor de Sabres om terug te komen.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Tampa Bay Lightning 3-5

Brayden Point scoorde tweemaal in de derde periode en Nikita Kucherov had een doelpunt en drie assists toen Tampa Bay Lightning met 5-3 won van Vegas Golden Knights in de T-Mobile Arena. Anthony Duclair en Anthony Cirelli scoorden ook voor Tampa Bay, terwijl Steven Stamkos twee assists leverde. Jonathan Marchessault, Ben Hutton en Brett Howden scoorden voor Vegas, met Keegan Kolesar die twee assists had. Adin Hill maakte 16 reddingen voor Vegas. Ondanks dat Vegas vroeg op voorsprong kwam, wist Tampa Bay zich te herstellen om hun vierde opeenvolgende overwinning veilig te stellen.

Previous shootouts zorgen voor de BeNe League finale Liège - Neuwied
Next Shutout L.A. Kings, Alexander Ovechkin nadert record Wayne Gretzky