Shutout L.A. Kings, Alexander Ovechkin nadert record Wayne Gretzky


Foto: Instagram Toronto Maple Leafs

Dag 154 van de NHL had drie wedstrijden waarbij Alexander Ovechkin nog maar vijftig goals verwijderd is van het Wayne Gretzky record.


Auston Matthews een vijf punten avond had en ‘Big Save’ Dave Rittich een shutout pakte voor Los Angeles. Nog maar een maand aan wedstrijden voordat de play-offs beginnen. Ieder punt is voor de kanshebbers belangrijk.

de stand om de wild card race

tekst gaat verder onder de foto’s

LEES OOK: Sprong wint met Detroit in overtime van Columbus

Washington Capitals – Toronto Maple Leafs 3-7

Toronto Maple Leafs speelden een goede wedstrijd tegen Washington Capitals, waarbij ze een  7-3 overwinning behaalden. Hoofdrolspeler Auston Matthews stal de show met twee goals en drie assists. De wedstrijd werd perfect aangevuld door Max Domi, die met vier assists ook een cruciale rol speelde. Voor de Capitals scoorde Alexander Ovechkin twee goals die nu nog maar 50 goals van het Gretzky record af zit.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Arizona Coyotes 5-2

Tyler Seguin maakte een opvallende terugkeer voor Dallas Stars, die met 5-2 wonnen van Arizona Coyotes in het American Airlines Center. Seguin, na een blessure aan het onderlichaam, scoorde een goal en toonde zijn waarde voor het team. Jason Robertson en Nils Lundkvist hadden ieder een goal en een assist. De Coyotes scoorden goals via Clayton Keller en John Leonard. Met Seguin terug in vorm en het team op volle kracht, lijken de Stars klaar voor een succesvolle playoff-run.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 6-0

Anze Kopitar behaalde zijn twaalfhonderdste NHL-punt voor Los Angeles Kings, die Minnesota Wild’s acht wedstrijden point streak beëindigden met een overtuigende 6-0 overwinning in het Crypto.com Arena. Kopitar, die een goal en een assist had, werd de tweeënvijftigste speler in de NHL-geschiedenis die deze mijlpaal bereikte. Hij heeft nu 1201 punten (416 goals, 785 assists) in 1361 wedstrijden.

Kevin Fiala en Phillip Danault droegen elk ook een goal en een assist bij, terwijl goalie David Rittich 31 reddingen maakte voor zijn derde shutout van het seizoen voor de Kings, die drie van hun laatste vier wedstrijden hebben gewonnen. Matt Roy en Jordan Spence scoorden ook, terwijl Viktor Arvidsson zijn eerste goal van het seizoen maakte en een assist had in zijn terugkeer na een blessure. Wild goalie Marc-Andre Fleury werd vervangen na vijf tegen goals.

Previous Sprong wint met Detroit in overtime van Columbus
Next Sprong scratch, Detroit verslaan Islanders, Nashville shutout tegen Florida