Sprong scratch, Detroit verslaan Islanders, Nashville shutout tegen Florida


Foto: Instagram Detroit Red Wings

Dag 155 van de NHL had elf wedstrijden waarbij Daniel Sprong een healthy scratch was. Detroit versloeg concurrent New York Islanders om de wild card plekken. New York Rangers na de winst op Boston nu virtueel de leider in de NHL is en Edmonton scoorde vijf unanswered goals in de derde periode.

wild card stand East en West

LEES OOK: Shutout L.A. Kings, Alexander Ovechkin nadert record Wayne Gretzky 

Boston Bruins – New York Rangers 2-5

De Rangers lieten sluipschutter Artemi Panarin los in het Berenbos van Boston: hattrick Panarin. Adam Fox (goal en assist) was de andere Ranger die Boston pijnigde. New York nadert het record van de Bruins (meest gehaalde punten) en leidt de Metropolitan divisie. En virtueel de NHL met 0.003 punt meer dan Boston.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 3-2 OT

De Flyers lieten Carolina flink zweten (SOG-ratio 32-33 voor Carolina). Pas in overtime was het Hurricane Seth Jarvis die de winst veilig stelde. Ook als het om uithoudingsvermogen gaat zijn de Canes op dit moment moeilijk te verslaan.

tekst gaat verder onder de video

Detroit Red Wings – New York Islanders 6-3

Onverwacht maar broodnodig was de terugkeer van Detroit-captain Dylan Larkin (twee goals). Dat ging kostte van Daniel Sprong. De Wings hielden Austin Czarnik (-1, nul shots on goal) als vijfde (!) center in de line up voor het geval de net herstelde Larkin nog te kwetsbaar zou blijken. Andrew Copp (twee goals) en Christian Fischer (goal en twee assists) waren ook in topvorm. Detroit-goalie James Reimer had weer een uitstekende avond (33 saves, 0.917%). De Wings pakten zo een cruciale overwinning op de rechtstreekse concurrent New York Islanders. Een slag gewonnen, de oorlog om de wild card is nog volop gaande. Washington ligt op de loer.

tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Nashville Predators 0-3

De roofdieren maakten gehakt van de kittens uit Florida. De Finse Nashville-goalie Kevin Lankinen pakte een fraaie shut-out (33 saves). Filip Forsberg (twee goals en een assist) was het offensieve beest dat de katjes de boom in joeg. Gustav Nyquist (goal en assist) maakte van de overwinning een Scandinavische aangelegenheid. Tegen zoveel Noord-Europees geweld waren de zuiderlingen uit Florida niet bestand. Are the Panthers losing it?

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Winnipeg Jets 4-1

Net op het moment dat de Devils zijn afgeschreven, sturen ze een topploeg als de Jets met pek en veren van het ijs. Nico Hischier (goal en twee assists), Jake Hughes (twee goals) en Luke Hughes (drie assists) trokken de wedstrijd voor New Jersey over de streep.

tekst gaat verder onder de video

Ottawa Senators – St. Louis Blues 2-5

Dat St. Louis dit seizoen een gevaarlijke outsider kan zijn, heeft alles met hun goalies te maken. Zowel Jordan Binnington als de goalie van deze wedstrijd, Joel Hofer (37 saves, 0.949%), zijn moeilijk te passeren. Blues’ forwards  Jordan Kyrou (goal en twee assists) en Jake Neighbours (twee goals) namen gisteren het offensieve werk voor hun rekening.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Buffalo Sabres 8-3

De Oilers hadden trek in Buffelvlees. All you can eat was blijkbaar het concept. Regisseur Connor McDavid (vier assists), scherpschutter Leon Draisaitl (goal en twee assists), defenseman Mattias Ekholm (twee goals, één assist) en forward Zach Hyman (twee goals) waren de veelvraten aan de kant van Edmonton. Het gebeurde voor de Oilers pas in de derde periode maar zoals een wijs man ooit zei ‘Buffelvlees moet lang garen’. Na veertig minuten was de stand namelijk 3-3.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 4-0

In dit kelderduel pakte Ducks-goalie en rookie Lukas Dostal met 29 saves zijn eerste NHL shut-out. Veteraan Alex Killorn (twee goals) velde Chicago single handed.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Montreal Canadiens 4-1

In deze Canadese tweestrijd rolden Vancouver de Senatoren met speels gemak van het ijs. Om aan te geven hoe makkelijk: Canucks-goalie Casey DeSmith behaalde met slechts zestien saves een 0.941%. Zijn teamgenoot Nikita Zadorov (twee goals) zette met zijn onnavolgbare spel Ottawa voor schut.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Seattle Kraken 3-1

Seattle is knock out. Vegas had met goalie Logan Thompson (21 saves, 0.955%) een schier onneembare vesting op het ijs. Seattle zag door de nederlaag haar achterstand op Vegas groeien tot dertien punten met een wedstrijd minder gespeeld. Of de Kraken dat nog kunnen overbruggen dan hebben ze een mirakel op ijs nodig.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Tampa Bay Lightning 1-4

De Bolts hebben de wild card ferm in handen. De Sharks werden routineus opzij gezet aan de hand van  Tampa-architect Nikita Kucherov (vier assists) en Brayden Point (twee goals en een assist).

Previous Shutout L.A. Kings, Alexander Ovechkin nadert record Wayne Gretzky
Next Voorbeschouwing BeNe League Finale Liège - Neuwied