Voorbeschouwing BeNe League Finale Liège – Neuwied


Foto: Facebook Bulldogs de Liège

In de halve finale van de BeNe League versloeg Neuwied in drie wedstrijden HIJS Hokij met drie goals in minuut 57 bij een 3-1 achterstand waardoor Neuwied toesloeg bij de shootouts. Voor Liège kwam het ook aan op shootouts in game drie en daar was goalie Troy Passingham een sta in de weg voor Diez.

tekst gaat verder onder de foto

Troy Passingham
#31 Troy Passingham Foto: Kurt Tops

LEES OOK: shootouts zorgen voor de BeNe League finale Liège – Neuwied

Wat kunnen we verwachten van de finale?

Beide teams hebben vier keer tegen elkaar gespeeld. Twee in de BeNe Cup en twee in de BeNe League. Alle vier de wedstrijden werden gewonnen door Liège

27 oktober 9-4 Liège
25 november 2-3 Liège
3 februari 3-0 Liège
1 maart 5-6 Liège

De voortekenen zijn dus ongunstig voor Neuwied maar een finale staat natuurlijk op zich en zeker een best of five. In de BeNe Cup werden de Bulldogs vijfde terwijl de Beren achtste werden. In de Bene League werden de Bulldogs tweede en Neuwied vierde.

Liège

De Walen namen na de BeNe Cup afscheid van hun eerdere imports Sean Montgomery en Kurt Sonne. Die werden vervangen door Hugo Reinhardt en Mikhail Shabanov. De start van het seizoen was niet des Bulldogs. Maar dat kwam vooral omdat Milan Jurik na de Continental Cup aangaf terug te gaan naar Slowakije en de zware knieblessure van Cedric Delmarche. Na dit seizoen heeft aanvoerder Jordan Paulus al aangegeven zijn schaatsen aan de willigen te hangen. Onder aanvoering van coach Ulrich Egen zijn de Bulldogs licht favoriet.

Neuwied

Ook Neuwied heeft wat wijzigingen ondergaan in de loop van het seizoen. Jack DeBoer (zoon van Dallas Stars coach Pete DeBoer) kon niet wennen in Europa en ging terug. En in de winterstop kwam Juuso Rajala over van het Oberliga team Herner EV. Met Kevin Lavallee hadden ze in de zomerstop al een man met Oberliga ervaring binnengehaald van de Hammer Eisbaren. Vooral de eerste lijn heeft tijdens de play-offs zich laten zien. Jeff Smith, Rajala en Brett Magee scoorden zeven van de elf goals in de kwartfinale. In de halve finale tegen HIJS was het elf goals en drie van de eerste lijn.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Robert Bos

Beide teams kunnen scoren dus er zullen weinig 2-1 of 1-0 uitslagen te verwachten zijn. Neuwied heeft een iets beter resultaat op de powerplay. De topscoorders zijn Jeff Smith voor Neuwied. Met dertig wedstrijden 55 punten 28 goals en 27 assists. En Bryan Kolodziejczyk voor Liège met 32 wedstrijden 77 punten goals 26 en 51 assists.

De wedstrijden vinden plaats op 23 maart in België aanvang 19:30, 24 maart 19:00 Neuwied, 26 maart 20:00 uur België en indien nodig 28 maart Neuwied 20:00 uur en 30 maart 19:30 uur België.

Previous Sprong scratch, Detroit verslaan Islanders, Nashville shutout tegen Florida
Next Deggendorf wint game vier van Tilburg