Deggendorf wint game vier van Tilburg


Game vier in de play-offs van de Oberliga werd geen sweep voor Tilburg Trappers tegen Deggendorfer SC ondanks een uitstekende derde periode was DSC goalie Timo Pielmeier een te grote dwarsligger. Op naar game vijf zondag in Stappegoor.

LEES OOK: Tilburg trekt game drie over de streep en staat op matchpoint.

Deggendorfer SC – Tilburg Trappers 4-2

Een verdekt schot van Leon Zitzler vanaf rechts binnen twee minuten leverde meteen de voorsprong op voor Deggendorf. Het zicht van Trappers goalie Cedric Andree werd ontnomen door een Tilburgse verdediger. De puck sloeg binnen precies in de winkelhaak. Vier minuten voor de eerste break was er een Duitse uitbraak. Thomas Greilinger deed een kleine backhand forehand move waardoor hij de puck vrij maakte voor het schot wat binnenkant paal in de verre hoek binnenviel. Terwijl Tilburg qua schoten 8-om-7 de boventoon voerde was de stand 2-0 in het voordeel van de Duitsers. Confetti door de Deggendorf supporters leidde meteen tot een korte break.

Tilburg kwam snel in de tweede periode met de aansluitingstreffer. Giovanni Vogelaar gaf de assist op Delaney Hessels die vanuit het midden tussen de face-offs cirkels kon scoren. Het zicht van goalie Pielmeier werd door twee Tilburgse aanvallers geblokkeerd. Maar lang kon Tilburg niet profiteren van de aansluitingstreffer want een paar minuten later was het verschil alweer twee goals. Alexei Loginov kon de puck niet goed verwerken en Deggendorf profiteerde daar van met een one timer door Julian-Maximilian Elsberger. Het werd nog erger voor de Trappers want in de slotfase van de tweede periode viel ook nog een powerplay goal. Na een hooking penalty voor captain Max Hermens was het Carter Popoff die een rondje achter de goal langs deed en in het midden de vrijstaande Tomas Gulda kon vinden. Met een one timer werd het 4-1.

tekst gaat verder onder de foto

DSC goalie Timo Pielmeier bleek een grote sta in de weg in deze vierde wedstrijd. Foto Roland Rappel

Goalie Pielmeier sta in de weg voor Tilburg in de derde periode

Tilburg was in de derde periode bijna constant in het aanvalsvak te vinden maar Timo Pielmeier liet zich op achttien schoten nog maar een keer passeren. Dat was door Ties van Soest die vlak voor de goal een 180 graden draai deed. Tilburg had nog een dikke tien minuten te gaan. Maar zoals gezegd de vele kansen voor Tilburg liepen stuk op goalie Pielmeier. Coach Doug Mason was content met de inzet en strijd van de Trappers en was er al niet vanuit gegaan dat deze serie in vier wedstrijden beslist zou worden. Op naar zondag 24 maart. Tilburg staat nog steeds op matchpoint.

samenvatting en persconferentie

Previous Voorbeschouwing BeNe League Finale Liège - Neuwied
Next Washington pakt belangrijke overwinning in strijd om de wild card