Bikkelend Neuwied verslaat Liège in game twee


Foto: Cor Machielsen Face-Off

De tweede finale wedstrijd BeNe League werd gespeeld in het Ice House in Neuwied. EHD Die Bären uit Neuiwed versloegen de Bulldogs uit Liège met 3-1.

LEES OOK: Eerste dreun uitgedeeld door Liège aan Neuwied

EC Die Bären 2016 e.V. Neuwied – Liège Bulldogs 3-1 (stand in de series 1-1)

Na twintig minuten ijshockey in een uitverkochte hal met 2108 toeschouwers, was de stand nog steeds 0-0. En dat was in principe aan twee mannen te danken. Namelijk beide goalies begonnen de wedstrijd goed. Liège goalie Troy Passingham stopte in de eerste periode twaalf schoten en Neuwied goalie Jan Guryca kreeg er zeven op zich af en die wist hij ook allemaal te pakken.

In de tweede periode verhoogde Neuwied de intensiteit van de wedstrijd en dat leverde meteen profijt op. Na een eerste aanval op de powerplay kon voor Liège Hugo Reinhardt de puck net niet goed raken om het vak uit te krijgen waardoor Juuso Rajala de assist kon geven op Janeck Sperling die de puck met een one timer achter goalie Passingham schoot. De 2-0 volgde ook al snel. Op een uitbraak na een kans voor Liège was het Xaver Hochstrasser die een duel in het neutrale vak won van Jordan Paulus en kon hij de assist geven op Bjorn Asbach. Die met een forehand backhand move Passingham op het verkeerde been zette en zo de 2-0 kon maken.

Doordat Neuwied de intensiteit verhoogde leverde dat ook een aantal straffen op in de tweede periode. Waardoor op de powerplay de Walen tot enkele grote kansen kwamen. Maar goalie Jan Guryca, die bij de eerste wedstrijd nog gewisseld werd, speelde een uitstekende wedstrijd. De schotenverhouding was in de tweede periode namelijk drie voor Neuwied en twaalf voor Liège. Maar wel een 2-0 stand voor de Duitsers.

tekst gaat verder onder de foto

rechts Bjorn Asbach die de 2-0 maakte. Foto website die Bären Neuwied

geen comeback Bulldogs in derde periode

Toen ook al na drie minuten in de derde periode de 3-0 viel na forechecking van Neuwied waardoor er een duel werd gewonnen aan de boarding en Jeff Smith werd bereikt bij de verre paal die de puck voor het intikken had was er wel een hele Houdini ontsnapping nodig van de Bulldogs. De Walen konden in ieder geval de shutout van Jan Guryca voorkomen. Hugo Reinhardt kon een rebound binnen tikken van dichtbij. Op naar game drie 26 maart 19:30 uur in het Mediacite.

 

 

Previous Sprong weer scratch, Detroit verliest, franchise record Nashville
Next Tilburg benut matchpoint in game vijf tegen Deggendorf