Tilburg benut matchpoint in game vijf tegen Deggendorf


Foto: Arie Leeuwesteijn

Na drie gewonnen wedstrijden in de kwartfinale van de play-offs Oberliga verloren de Tilburgers in game vier van Deggendorf. Maar na een valse start in de eerste periode van game vijf deden vijf unanswered goals het verschil maken en gaat Tilburg naar de halve finale tegen Weiden.

LEES OOK: Deggendorf wint game vier van Tilburg

Tilburg Trappers – Deggendorfer SC 5-2 (Tilburg wint series 4-1)

Tilburg start iedere wedstrijd in de play-offs tot nu toe voortvarend. Zo ook deze wedstrijd, alleen DSC goalie Timo Pielmeier hield in de eerste periode alle schoten van de Brabanders tegen. Maar liefst zeventien keer moest hij de puck stoppen zodat Tilburg tegen de nul aankeek bij de eerste break. Voor de bezoekers uit Bayern was het een ander verhaal. Op de breakaway opende zij de score. Antonin Dusek en Thomas Greilinger gingen op de breakaway. En Greilinger wist de kans af te maken vanaf links met een one timer. Een powerplay goal vijf minuten voor de eerste break betekende de 2-0 voor Deggendorf. Een schot vanaf de blauwe lijn werd door Tomas Gulda werd licht getoucheerd door Carter Popoff waardoor goalie Cedric Andree kansloos was.

Drie minuten in de tweede periode was het D’Artagnan Joly die op avontuur ging en hij wist de aansluitingstreffer te scoren op een rebound vanaf zijn eigen schot. Op de powerplay was het even later Giovanni Vogelaar met zijn handelsmerk. De granaat vanaf de blauwe lijn betekende de gelijkmaker. En voordat de zoemer ging van periode drie werd er vanuit een delayed penalty ook de voorsprong gepakt. Vanuit een mêlee van spelers was het Delany Hessels die van dichtbij de puck binnen frommelde. De Trappers heerste in de tweede periode. Cedric Andree kreeg maar twee! schoten in twintig minuten voor zijn kiezen.

semi finales here comes Tilburg

Ook Deggendorf probeerde nog alles in de derde periode. Ze hadden ook twee schoten meer dan Tilburg maar Tilburg wist nog twee keer te scoren in de laatste twintig minuten. Diego Hofland besliste het duel met een empty netter terwijl de vierde goal gescoord werd door Kaid Oliver die op de powerplay een fraaie top shelf goal scoorde. Tilburg mag zich op gaan meken voor een best of seven tegen Weiden. Dat is de nummer een uit Oberliga Zuid.

tekst gaat verder onder de foto

#86 Kaid Oliver de man van de 5-2. Foto: Arie Leeuwesteijn

samenvatting en persconferentie

Previous Bikkelend Neuwied verslaat Liège in game twee
Next 50 goals voor Zach Hyman en Sam Reinhart