50 goals voor Zach Hyman en Sam Reinhart


foto: Instagram Edmonton Oilers

Dag 158 van de NHL had tien wedstrijden waarbij Sam Reinhart en Zach Hyman voor het eerst beiden de 50 goals grens verbraken. Washington over Detroit heen wipt in de wild card race.

LEES OOK: Sprong weer scratch, Detroit verliest, franchise record Nashville

Washington Capitals – Winnipeg Jets 3-0

De wedstrijd tussen Washington Capitals en Winnipeg Jets in de Capital One Arena eindigde in een 3-0 overwinning voor de Capitals. Alexander Ovechkin speelde een cruciale rol in de overwinning door twee goals te scoren in de derde periode, waarmee hij zijn totaal op acht doelpunten bracht in zijn laatste vijf wedstrijden en op 848 doelpunten in zijn NHL-carrière.

Charlie Lindgren, de doelman voor de Capitals, maakte 27 reddingen, waarmee hij zijn vijfde shutout van het seizoen veiligstelde. John Carlson leverde ook een bijdrage met een goal voor Washington. De overwinning was belangrijk voor de Capitals omdat ze daarmee opklommen naar de tweede wild card-plek in de Eastern Conference, net voor de Detroit Red Wings met één punt voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld.

Colorado Avalanche – Pittsburgh Penguins 5-4 OT

Nathan MacKinnon scoorde een doelpunt en twee assists, waarmee zijn puntenserie tot achttien wedstrijden werd verlengd, terwijl Jonathan Drouin twee goals, inclusief de overtime-winnaar, en een assist had voor Colorado Avalanche. Ze kwamen terug van een 4-0 achterstand om Pittsburgh Penguins met 5-4 te verslaan in de Ball Arena. Sidney Crosby had een goal en drie assists voor de Penguins. De Avalanche leiden de Central Division met twee punten voorsprong op de Dallas Stars. Alexandar Georgiev maakte 30 saves voor Colorado, terwijl Alex Nedeljkovic er 21 maakte voor Pittsburgh.

New York Islanders – New Jersey Devils 0-4

Kaapo Kahkonen maakte 36 reddingen voor zijn eerste shutout van het seizoen, en New Jersey Devils versloegen New York Islanders met 4-0 in de UBS Arena. Het was Kahkonen’s eerste overwinning bij de Devils na zijn overname van de San Jose Sharks. Jack Hughes en Timo Meier hadden elk een goal en een assist voor de Devils. De Islanders, geleid door coach Patrick Roy, hebben zes wedstrijden verloren in hun laatste acht wedstrijden.

Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs 2-1

Frederik Andersen maakte 32 reddingen voor Carolina Hurricanes in een 2-1 overwinning tegen Toronto Maple Leafs. Het was Andersen’s zesde overwinning sinds zijn terugkeer na een trombose. Sebastian Aho en Brady Skjei scoorden voor de Hurricanes. Nicholas Robertson scoorde voor de Maple Leafs.

Ottawa Senators – Edmonton Oilers 5-3

Een wel heel makkelijk gegeven straf voor de Oilers zorgde ervoor dat Ottawa won door twee minuten voor tijd een powerplay goal te scoren. De Oilers die na een 3-1 voorsprong zelf ook de nodige fouten maakte waarvan Ottawa gretig profiteerde. De mijlpaal van Zach Hyman bleef het hoogtepunt voor de Oilers van de avond.

Philadelphia Flyers – Florida Panthers 1-4

Sam Reinhart scoorde twee keer, inclusief zijn vijftigste van het seizoen, waarmee Florida Panthers een vier wedstrijden durende verliesreeks beëindigden met een 4-1 overwinning op Philadelphia Flyers. Reinhart, de tweede speler van de Panthers die 50 doelpunten scoorde, was blij met zijn mijlpaal. Vladimir Tarasenko en Carter Verhaeghe voegden zich bij de scorelijst voor Florida.

Arizona Coyotes – Dallas Stars 2-4

Tyler Seguin en Matt Duchene scoorden elk een goal en gaven twee assists, waardoor Dallas Stars hun vierde opeenvolgende overwinning behaalden, met 4-2 tegen Arizona Coyotes. Miro Heiskanen scoorde het beslissende doelpunt laat in de derde periode voor de Stars, die negen van hun laatste elf wedstrijden hebben gewonnen. Jake Oettinger maakte 26 reddingen en Clayton Keller scoorde voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd voor de Coyotes.

Anaheim Ducks – Tampa Bay Lightning 2-3 OT

Anthony Cirelli scoorde 59 seconden in overtime op een breakaway, waardoor Tampa Bay Lightning hun reeks van zeven opeenvolgende wedstrijden met een punt verlengden met een 3-2 overwinning tegen dAnaheim Ducks in het Honda Center.Cirelli benutte een 2-tegen-0 breakaway nadat Mason McTavish een pass probeerde af te geven aan Cam Fowler, maar de puck gleed achter hem langs. Cirelli gaf de puck aan Brandon Hagel voordat hij deze terugkreeg en over de handschoen van Lukas Dostal scoorde.

Calgary Flames – Buffalo Sabres 1-4

Er moet een wonder gebeuren in Calgary willen die nog naar de play-offs gaan. Inmiddels alweer 37 nederlagen voor hun kiezen gekregen. De Sabres maakte het verschil in de derde periode met twee empty netters. De game winning goal kwam van J.J. Peterka in minuut 51.

Seattle Kraken – Montreal Canadiens 1-5

Alex Newhook scoorde tweemaal in een eerste periode met vier doelpunten voor Montreal Canadiens, die Seattle Kraken hun achtste opeenvolgende nederlaag bezorgden met een 5-1 overwinning in het Climate Pledge Arena in Seattle. Kaiden Guhle had een goal en twee assists, en Nick Suzuki had een goal en een assist voor Montreal. Goalie Cayden Primeau maakte 36 reddingen.

 

Previous Tilburg benut matchpoint in game vijf tegen Deggendorf
Next Eredivisie 2023-2024 een seizoen om in te lijsten