Sprong weer scratch, Josh Doan debuteert met twee goals


AP Photo/Ross D. Franklin

Dag 160 van de NHL had twaalf wedstrijden waarbij Daniel Sprong wederom een healthy scratch was. Maar Detroit verloor in overtime van directe concurrent voor de wild card Washington. Josh Doan scoort twee goals bij zijn NHL-debuut voor Arizona en de New York Rangers is het eerste team wat zich gekwalificeerd heeft voor de play-offs.

LEES OOK: Kings verslaan koploper Canucks, Vegas doet het in overtime

Florida Panthers – Boston Bruins 3-4

De Boston Bruins versloegen de Florida Panthers met 4-3, met een beslissende goal van Pavel Zacha in de laatste minuten van de derde periode. Zacha, David Pastrnak en Charlie McAvoy scoorden ook, terwijl goalie Jeremy Swayman achttien saves maakte. Ondanks dat de Panthers drie keer op voorsprong kwamen in deze wedstrijd, konden ze de winst niet over de streep trekken. Boston versterkt met deze winst zijn koppositie van de Atlantic Division.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – Philadelphia Flyers 6-5 OT

Adam Fox bezorgde de New York Rangers een 6-5 overwinning tegen de Philadelphia Flyers met een overtime-goal, waarmee de Rangers als eerste team dit seizoen een plek in de Stanley Cup Play-offs veiligstelden. De Rangers hebben nu ook als eerste team de honderd punten behaald dit seizoen, met nog tien wedstrijden te gaan. Artemi Panarin verzamelde drie assists en bereikte daarmee 102 punten voor het seizoen. Vincent Trocheck en Alexis Lafrenière droegen elk twee goals bij, terwijl Mika Zibanejad een doelpunt en een assist toevoegde. Na de eerste twee periodes was het 1-2 in het voordeel van de Flyers.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 4-1

Sidney Crosby had een goal en twee assists, terwijl Alex Nedeljkovic 38 reddingen maakte voor de Pittsburgh Penguins, die de Carolina Hurricanes point streak van zeven wedstrijden beëindigden met een 4-1 overwinning in PPG Paints Arena. Bryan Rust, Jesse Puljujarvi en Drew O’Connor scoorden voor de Penguins. Puljujarvi’s doelpunt markeerde zijn derde in de laatste zes wedstrijden, waarin zijn verbeterde prestaties duidelijk werden. Dmitry Orlov scoorde het enige doelpunt voor Carolina.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 3-6

Auston Matthews scoorde zijn negenenvijftigste goal van het seizoen, maar de Toronto Maple Leafs verloren met 6-3 van de New Jersey Devils in het Scotiabank Arena. Nico Hischier, Jack Hughes (twee keer) en Jesper Bratt (drie assists) leidden de Devils naar de overwinning. De Maple Leafs, die ook een goal van William Nylander zagen, hebben nu twee opeenvolgende nederlagen geleden. Jake Allen maakte 42 reddingen voor de Devils, terwijl Joseph Woll maar negentien reddingen maakte voor de Maple Leafs.

tekst gaat verder onder de video

Washington Capitals – Detroit Red Wings 4-3 OT

Dylan Strome scoorde tweemaal, waaronder de game winner in overtime, om de Washington Capitals een 4-3 overwinning te bezorgen tegen de Detroit Red Wings in het Capital One Arena. Strome werkte een één-tweetje uit met John Carlson en schoot de puck achter Red Wings-doelman Alex Lyon.  Nic Dowd en Connor McMichael droegen ook bij aan de overwinning voor de Capitals, die nu twee punten voorliggen en een wedstrijd te goed op de Red Wings voor de tweede wild card in de Eastern Conference. Detroit coach Derek Lalonde verklaarde dat er nu meer een team stond zonder Daniel Sprong. Wel een team wat drie van de laatste vijf wedstrijden verloor.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Vegas Golden Knights 5-4

Roman Josi scoorde na veertig seconden in de overtime en de Nashville Predators kwamen terug van een 3-0 en 4-1 achterstand om hun point streak te verlengen tot achttien wedstrijden door de Vegas Golden Knights met 5-4 te verslaan in het Bridgestone Arena. Josi sneed naar het net langs Chandler Stephenson en versloeg Vegas goalie Jiri Patera. Filip Forsberg, Ryan O’Reilly, Gustav Nyquist en Mark Jankowski droegen ook bij aan de overwinning.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 3-4 OT

De Oilers gaven wederom een voorsprong uit handen want na de 3-1 voorsprong scoorden de Jets twee goals binnen een minuut. Maar met goal nummer 250 en eenenvijftig van dit seizoen was het Zach Hyman die de winst in overtime binnenhaalde voor Edmonton. Twee assists waren er voor Connor McDavid en een goal voor Connor Brown. Jets goalie Connor Hellebuyck had 38 reddingen maar de Win van Winnipeg ging mee naar Edmonton. De Oilers staan nu tweede in de Pacific en drie punten voor op de Kings en hebben nog een wedstrijd tegoed. De volgende wedstrijd is donderdag in Edmonton tegen L.A.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Calgary Flames 3-1

Jason Dickinson was de man of the match voor de Chicago Blackhawks toen ze een 3-1 overwinning behaalden tegen de Calgary Flames in het United Center. Dickinson, die nu een carrièrerecord van twintig goals dit seizoen heeft, scoorde tweemaal in de wedstrijd. Goalie Petr Mrazek speelde een cruciale rol in de overwinning van de Blackhawks door 38 saves te maken. Landon Slaggert had ook een opmerkelijke prestatie, met twee assists voor zijn eerste twee NHL-punten in zijn zesde wedstrijd voor Chicago.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Montreal Canadiens 1-2

Montreal Canadiens doorbraken de negen games win streak van de Colorado Avalanche met een 2-1 zege. Joel Armia en Nick Suzuki scoorden voor de Canadiens. Coach Martin St. Louis keerde terug na een afwezigheid vanwege familieomstandigheden. Nathan MacKinnon scoorde voor de Avalanche, waarmee hij zijn home point streak verlengde tot 35 wedstrijden. Goalie Sam Montembeault maakte 27 reddingen voor Montreal.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Columbus Blue Jackets 6-2

Josh Doan maakte een opmerkelijk debuut in de NHL door twee goals te scoren in de 6-2 overwinning van de Arizona Coyotes op de Columbus Blue Jackets. Ondanks de zege werd Arizona uitgeschakeld voor de play-offs, terwijl Columbus hun vijfde opeenvolgende nederlaag leed. Boone Jenner en Zach Werenski scoorden voor de Blue Jackets.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Anaheim Ducks 4-0

Matty Beniers en Eeli Tolvanen hielpen de Seattle Kraken om hun acht wedstrijden durende losing streak te doorbreken met een overwinning van 4-0 tegen de Anaheim Ducks. Beniers en Tolvanen scoorden elk een goalen gaven twee assists. Goalie Joey Daccord pakte een shutout door alle twaalf schoten van de Ducks te stoppen.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Dallas Stars 3-6

Wyatt Johnston was de man van de avond voor de Dallas Stars in hun 6-3 overwinning op de San Jose Sharks. Hij scoorde twee goals en had een assist, waarmee hij de Stars leidde naar hun vijfde opeenvolgende overwinning. Jamie Benn scoorde een goal en had twee assists, terwijl Jason Robertson twee goals voor zijn rekening nam. Scott Wedgewood hoefde maar zeventien reddingen te maken om de overwinning voor Dallas veilig te stellen. Ondanks inspanningen van Sharks goalie Mackenzie Blackwood met 35 reddingen, konden de Sharks hun losing streak van acht wedstrijden op een rij niet stoppen.

Previous Liège op matchpoint tegen Neuwied na intense game drie
Next Ottawa walst over Buffalo heen, Boston verliest van Tampa Bay