Ottawa walst over Buffalo heen, Boston verliest van Tampa Bay


Foto: Instagram Tampa Bay Lightning

Dag 161 van de NHL had twee wedstrijden waarbij Ottawa vijf goals in de eerste periode scoorde. En Boston alweer voor de derde keer verloor in de laatste vier wedstrijden.

LEES OOK: Sprong weer scratch, Josh Doan debuteert met twee goals

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 2-6

De Ottawa Senators behaalden een overtuigende 6-2 overwinning tegen de Buffalo Sabres in het KeyBank Center. De Senators domineerden vanaf het begin, waarbij ze vijf goals scoorden in een indrukwekkende eerste periode. Shane Pinto leidde de aanval met een goal en drie assists, terwijl Brady Tkachuk, Boris Katchouk, Jakob Chychrun en Drake Batherson elk een goal en een assist hadden. Goalie Jonas Korpisalo had 34 reddingen gedurende de wedstrijd. Aan de kant van de Sabres worstelde doelman Ukko-Pekka Luukkonen aanvankelijk, waardoor hij vier goals op negen schoten toeliet voordat hij werd vervangen door Devon Levi, die 31 reddingen maakte. Ondanks doelpunten van J.J. Peterka en Connor Clifton slaagden de Sabres er niet in de dominantie van de Senators te doorbreken.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 3-1

De Tampa Bay Lightning behaalden een 3-1 overwinning op de Boston Bruins in het Amalie Arena, waarmee ze hun reeks van acht opeenvolgende wedstrijden hun point streak verlengde. Brayden Point en Nikita Kucherov scoorden voor de Lightning, terwijl Mitchell Chaffee ook het net vond. Goalie Andrei Vasilevskiy maakte 23 saves in de wedstrijd. Ondertussen kwam de enige goal van Boston door Danton Heinen, maar ze kwamen tekort ondanks 28 reddingen van Linus Ullmark. Ondanks het verlies bleven de Bruins twee punten voor op de Florida Panthers voor de eerste plaats in de Atlantic Division.

Previous Sprong weer scratch, Josh Doan debuteert met twee goals
Next Op naar game vijf na winst van Neuwied op Liège in game vier