Tilburg lijdt verlies in laatste twintig minuten van Weiden


Foto: Cristian Kaminsky

Tilburg redde het niet in de laatste twintig minuten om het hoge tempo vast te houden wat Weiden ten toon spreidde. Na een 1-1 na veertig minuten werd er door Weiden nog vijf keer gescoord in de laatste periode.

LEES OOK: Tilburg benut matchpoint in game vijf tegen Deggendorf

Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers 6-1

Drie keer kreeg Tilburg de hulp van de video check om een goal te annuleren. Zodat men maar met een 1-0 achterstand de eerste break in ging tegen Weiden. Vooral Trappers goalie Cedric Andree stond een grote voorsprong in de weg van de Blue Devils. Bij de 1-0 had Weiden wel de hulp nodig van een Trappers verdediger. Die wilde achter de goal de puck terugleggen maar daar zat Luca Gläser tussen die meteen de puck in de goal deponeerde. De schotenverhouding was in de eerste periode 22-om-8. Ook volgens Trappers coach Doug Mason was het een wonder dat het ‘maar’ 1-0 was in de eerste periode.

Tilburg herstelde zich uitstekend in de tweede periode en ging mee in het hoge intensieve tempo van de Blue Devils. Een face-off winst leverde puck bezit op voor Alexei Loginov die met een assist Jordy Verkiel in staat stelde om de gelijkmaker te scoren met een one timer vanaf de blauwe lijn.  Schotenverhouding in de tweede periode was een stuk beter 12-om-9 wel nog in het Duits voordeel.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Cristian Kaminsky

Maar in de derde periode scoorde de Duivels nog vijf goals. De 2-1 was wederom een weggever. Wederom Luca Gläser zei dank u wel. Vijf minuten later was het 3-1 aangezien Daniel Bruch een rebound binnen kon tikken. Ook oud Tilburg speler Nardo Nagtzaam wist te scoren tegen zijn oude club. Nagtzaam kon de 4-1 maken op een verdekt schot wat in de verre hoek binnen plofte. En het was nog niet gedaan met Blue Weiden. Vijf minuten voor tijd was het Tyler McPhee-Ward die met een one timer de 5-1 maakte en de eindstand werd 6-1 door een powerplay goal van Tomas Rubes.

Samenvatting en persconferentie

Previous Liège kampioen na comeback tegen Neuwied
Next Sprong scratch, Detroit verliest na shootouts. Matthews 60 goals