Sprong scratch, Detroit verliest na shootouts. Matthews 60 goals


Foto: Instagram Toronto Maple Leafs

Dag 164 van de NHL had vijftien wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer scratch was nadat hij de afgelopen wedstrijd wel speelde. Maar Detroit verloor alweer. Jack Eichel een schorsing tegemoet kan zien na spearing van Kirill Kaprizov. Auston Matthews scoorde zijn zestigste goal van dit seizoen.

LEES OOK: Tage Thompson vier goals bezorgen Buffalo de winst

Florida Panthers – Detroit Red Wings 3-2 SO

Dankzij Red Wings-goalie The Lyon King Alex Lyon  (36 saves, 0.946%) werd het nog spannend. Pas tijdens de shoot-out wist Sam Reinhart de zege voor de Panthers veilig te stellen. Roofkat Aleksander Barkov (twee goals) toonde de scherpste klauwen. Detroit had het geluk dat Patrick Kane (assist) en Dylan Larkin (goal) hun fysieke klachten negeerden en op het tandvlees de Wings door de aanvalsgolven van Florida trokken.

Met een shots on goal-verhouding van 38-22 voor de Panthers is het verhaal verteld. Florida overklaste de Wings op alle fronten. Het gebruikelijk goed praten van coach Derek Lalonde achteraf begint lachwekkend te worden. De Wings falen op alle fronten en zouden zonder Larkin, Kane en Lyon wederom geslacht zijn. Toch zijn er nog kansen voor Detroit zolang de concurrenten ook punten blijven morsen. Daniel Sprong was een healthy scratch. Het was alweer de vierde nederlaag op een rij voor de Red Wings.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 1-2 OT

De glitterridders uit Vegas hadden in goalie Logan Thompson (32 saves, 0.970%) de croupier die de jackpot veilig stelde. Zijn teamgenoot Jake Eichel kreeg volledig terecht een Game Misconduct voor spearing. Check hier hoe hij Minnesota ’s Kirill Kaprizov bijna doorboort (vanaf 46 seconden).

Een krankzinnige beslissing van Wild- coach John Hynes om tijdens overtime zonder een powerplay Minnesota-goalie Filip Gustavsson (29 saves (0.967%) van het ijs te halen, werd the Wild fataal. Stone Cold Killer Jonathan Marchessault (goal) wist wel raad met die All or Nothing tactiek. Hij begroef de puck diep in het empty net van Minnesota.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks 6-1

Just another day at the office voor Oilers-Koning, Keizer, Admiraal Conor McDavid (twee goals en een assist). Onder zijn regie stond er Californian Duck op het menu. De heerlijk geroosterde eendenborstfilet smaakte het publiek prima. Oiler Mattias Ekholm (goal en twee assists) had een productieve avond voor een defenseman.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – New York Rangers 5-8

Ranger Alex Lafreniere velde met zijn hattrick het lot van de bloedhonden uit Arizona. Zijn New Yorkse handlanger Artemi Panarin (goal en drie assists) is nog steeds in topvorm. New York pakte alweer zijn vijftigste overwinning van het seizoen. De 38-jarige Rangers-goalie Jonathan Quick (27 saves, 0.844%) pakte met zijn 392e overwinning het record van de meeste NHL-overwinningen voor een goalie uit de USA.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Nashville Predators 7-4

De roofdieren uit Nashville hadden zich tijdens periode twee in slaap laten sussen. Met een 4-2 voorsprong in Colorado waanden ze zich de reuzendoder van het weekend. Maar een lawine komt op de meest onverwachte momenten. Maar liefst vijf onbeantwoorde goals volgden voor Colorado in periode twee (drie goals) en periode drie (twee goals). Cale Makar (goal en twee assists) had een prima wedstrijd voor Colorado. Het dynamiet dat de lawine veroorzaakte kwam natuurlijk van zijn teamgenoot Nathan MacKinnon (twee goals en twee assists).

tekst gaat verder onder de video

Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 0-3

Sniper pur sang Auston Matthews scoorde zijn zestigste treffer van dit seizoen voor de Leafs. Toronto ’s goalie Ilya Samsonov pakte met 34 saves een prachtige shut-out. De overwinning was echt zijn verdienste. De Sabres veegden met een shots on goals verhouding van 34-22  de blaadjes uit Toronto met gemak van het ijs. De Buffels vergaten alleen te scoren.

tekst gaat verder onder de video

Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 4-3 SO

De blauwbloezen pakten tijdens de shoot-out de volle winst en schoten daarmee de laatste strohalm van de ijsvogels voor een wild-card aan flarden. Jackets-defenseman Zach Werenski (goal en assist) was de uitblinker in deze spannende wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes 0-3

Carolina-goalie Pyotr Kochetkov (26 saves) pakte zijn vierde shut-out van het seizoen. Center extra ordinaire Sebastian Aho (goal en assist) gidste zijn ploeg feilloos langs de Canadiens.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – Chicago Blackhawks 1-5

De Blackhawks zijn on fire zo tegen het einde van het seizoen. Belooft dat veel goeds voor het komende seizoen? Philip Kurashev en Joey Anderson (beiden een goal en een assist) namen het leeuwendeel van de productie voor hun rekening.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 4-1

De Bolts lijken hun topvorm weer gevonden te hebben. Zowel goalie Andrei Vasilevsky (27 saves, 0.964%) als Nikita Kucherov (twee goals) en Anthony Cirelli (twee goals en een assist) hadden een topavond. Hun Tampa-teammaat Steven Stamkos scoorde voor de negende keer in zijn NHL-carrière zijn dertigste goal.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Ottawa Senators 2-3

Bij Winnipeg is de brandstof blijkbaar op. De Jets pruttelen maar een beetje over het ijs en worden aan alle kanten voorbij gevlogen. Dat wordt nog een hele kluif tijdens de play-offs. Bij de Senatoren kenden Bad Boy Brady Tkachuk (goal en een assist) en Jonas Korpisalo (28 saves, 0.933%) een prima avond.

tekst gaat verder onder de video

Washington Capitals – Boston Bruins 2-3 SO

Ook nu moesten de Bruins weer tot het diepste gaatje gaan om een overwinning binnen te slepen. In hoeverre dat hen uitput en benadeelt tijdens de play-offs moeten we afwachten. Het gaat de beren echter niet makkelijk af. Pas tijdens de shoot-out wist Kevin Shattenkirk voor Boston de beslissende treffer te maken. Held van de avond was echter Bruins-goalie Patrick Swayman (0.900%). Niet alleen pakte hij tijdens de shoot-out de pogingen van Alex Ovechkin en Connor McMichael, ook wist hij tijdens overtime de vier minuten durende powerplay van Washington (high sticking door Hampus Lindholm) onschadelijk te maken.

tekst gaat verder onder de video

St. Louis Blues – San Jose Sharks 0-4

Ook de haaien uit San José zijn net als de Blackhawks in topvorm geraakt. Vol zelfvertrouwen en met mooi spel beten ze de Blues uit St. Louis aan stukken. Sharks-goalie MacKenzie Blackwoord (35 saves) pakte een prachtige shut-out.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Los Angeles Kings 4-2

Het werd Loss Angeles als nel te heet onder de schaatsen. Calgary pookte het vuurtje flink op en de Engelen smolten als wassen beeldjes. Flames Nazem Kadri (goal en assist) en Andrei Kuzmenko (twee assist) waren de firestarters voor de Canadezen.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Dallas Stars o-3

De Octopus is verdronken. Dallas vernederde de Kraken op dramatische wijze voor hun eigen publiek. Rising Star from Dallas Wyatt Johnston (goal en assist) is a diamond in the rough waar de Seattle Kraken geen vat op kreeg. Stars-goalie Jake Oettinger kreeg met slechts zeventien saves (!) zijn shut-out bijna cadeau. Wat een demasqué is dit seizoen geweest voor de jongste ploeg uit de NHL. Waar ze vorig jaar iedereen verbaasden door in de play-offs de Colorado Avalanche te elimineren, schaatsten ze dit jaar volledig achter de feiten aan.

We hebben al vaker aangegeven dat De Kraken een machteloze Octopus zijn en dat werd weer eens bevestigd. Er zit geen diepte in het team van Seattle. Kijk nog eens snaar de statistieken van Morgan Geekie, Ryan Donato en Daniel Sprong. Die hadden ook dit seizoen in het Kraken-shirt kunnen schaatsen. Penny-wise but poundfoolish. Zo is het beleid van General Manger Ron Francis te omschrijven.  Zonder goals win je geen wedstrijden. Waarvan akte gisteravond in Seattle.

Previous Tilburg lijdt verlies in laatste twintig minuten van Weiden
Next Vancouver Canucks verslaan Anaheim Ducks met 3-2