Sterk Weiden heeft geen moeite met Tilburg in game 3


Foto: Christian Kaminsky

Twee dagen na de overtime overwinning van Tilburg tegen Weiden mocht men alweer aan de bak in de Zuid Duitse regio. Tilburg kon mee in de eerste periode maar daarna was het eenrichtingsverkeer van Weiden en verloren de Trappers met 6-2. Tilburg moest ook nog op het laatste moment Branden Gracel missen naast Ties van Soest, Chay Schults en de al langer geblesseerde Danny Stempher.

LEES OOK: Tilburg wint game twee van Weiden in overtime

Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers 6-2 (stand in series 2-1 BDW)

Een spannende eerste periode leverde toch een 2-0 achterstand op voor Tilburg. Een lucky bounce en een van richting veranderd schot leverde de goals op voor de Blauwe Duivels. De 1-0 viel in de achtste minuut met een schot van afstand door Markus Eberhardt waarna de puck in de doelmond bleef liggen na wat caramboles en Tomas Rubles er de stick tegenaan kon zetten. De 2600 toeschouwers juichte na twaalf minuten door een one timer van diezelfde Rubes maar die goal werd afgekeurd voor off-side. Maar twee minuten later konden ze alsnog juichen. Een schot vanaf de blauwe lijn door Tom Schwarz werd recht voor de goal van richting veranderd door Robert Echtl waardoor de wederom goed keepende Cedric Andree kansloos was. Tilburg had een paar goede kansen maar Weiden goalie Jaroslav Hubl werkte vooralsnog niet mee.

In de tweede periode was het vooral Weiden wat de klok sloeg. Wat ook bleek uit het aantal schoten op doel 25-om-8 in het Duits voordeel. En wederom scoorde men maar twee keer want zoals gezegd Cedric Andree keepte weer een uitstekende wedstrijd. Desondanks kreeg Tilburg met een vroege powerplay in de tweede periode de eerste kans om de aansluitingstreffer te realiseren maar wederom goalie Hubl lag dwars. De 3-0 was een schot vanaf de blauwe lijn door Vladislav Filin waarna de rebound via een Duitse speler voor Tyler McPhee-Ward een koud kunstje was. De 4-0 viel in de slotminuut van de tweede periode. Op de powerplay veranderde Luca Gläser een schot van richting.

Twee goals voor Tilburg

De derde periode was het overwicht nog sterker van de Duitsers. Tilburg kwam maar tot drie schoten op doel. Maar qua effectiviteit was het weer uitstekend want twee van de drie schoten leverden goals op door Giovanni Vogelaar die hard en laag in de verre hoek de puck deponeerde en Max Hermens schoot de puck op doel vanuit een onmogelijke hoek maar via het masker van de goalie viel de puck in het doel..

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Christian Kaminsky

Maar ook de Blue Devils scoorden nog twee goals. David Elsner en een powerplay goal van James Bettauer zorgden ervoor dat de stand in de series 2-1 in het Duits voordeel is. Op naar game vier in een kolkend Stappegoor. Maandag op repeat dan maar.

Samenvatting en persconferentie

Previous Liège moet op zoek naar nieuwe captain en coach
Next Line brawl bij start Rangers tegen Devils, Nikita Kucherov zet record neer