Line brawl bij start Rangers tegen Devils, Nikita Kucherov zet record neer


Dag 168 van de NHL had vijf wedstrijden waarbij de wedstrijd Rangers – Devils startte met een line brawl vanaf puck-drop.

Toronto verloor van Tampa Bay waarbij Nikita Kucherov een persoonlijk en franchise record behaald met 130 punten. Hij had drie assists in de wedstrijd tegen de Leafs.

LEES OOK: Jeff Skinner 1000 wedstrijden, Washington loopt averij op strijd in East naar hoogtepunt

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 1-4

Nog geen groen licht voor Toronto voor de play-offs na de 1-4 thuisnederlaag tegen Tampa. Victor Hedman, Brayden Point en Nicholas Paul konden profiteren van de assists van Kucherov. Goal vier werd gescoord door Steven Stamkos. De enige goal van Toronto was goal nummer 63 voor Auston Matthews.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – New Jersey Devils 4-3

Chris Kreider scoorde een powerplay-goal met nog vijf minuten te gaan in de derde periode, waardoor de New York Rangers terugkwamen om de New Jersey Devils met 4-3 te verslaan in Madison Square Garden. Artemi Panarin zette Kreider op voor het winnende goal. Kaapo Kakko scoorde eerder in de derde periode de gelijkmaker, terwijl Panarin en Alexis Lafrenière elk een goal en een assist hadden. De Rangers, die acht van hun laatste tien wedstrijden hebben gewonnen, leiden nu de Metropolitan Division met vijf punten voorsprong op de Carolina Hurricanes. Het was de vierde keer op een rij dat de Rangers de ‘Battle of the Hudson’ wonnen tegen de Devils.

De wedstrijd begon explosief met een vechtpartij, waarbij acht van de tien spelers een game misconduct kregen. Chris Tierney, John Marino, Kurtis MacDermid en Kevin Bahl mochten voor de Devils het ijs verlaten en voor de Rangers konden Jacob Trouba, L’Andre Miller, Matthew Rempe en Barclay Goodrow naar binnen.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Edmonton Oilers 5-0

Vijf blunders van de Edmonton Oilers met als hoofd veroorzaker de negen miljoen dollar man Darnell Nurse. Speel zo’n wedstrijd in de play-offs en de Oilers kunnen snel gaan golfen. Desondanks de vijf weggevers moest Dallas goalie Jake Oettinger wel 35 keer redding brengen en hij pakte daarmee een shutout. Radek Faksa, Wyatt Johnston en Sam Steel hadden elk een goal en een assist, terwijl Craig Smith twee assists toevoegde voor Dallas. Dat nu vijf punten voor staat op de Colorado Avalanche in de Central Division. De Stars behouden ook een voorsprong van drie punten op de Vancouver Canucks. In de strijd om de eerste plaats in de Western Conference.

De Oilers, die hun laatste twee wedstrijden hebben verloren. Bleven drie punten voor op de Vegas Golden Knights in de Pacific Division. Dallas domineerde de wedstrijd, vooral in de tweede periode, waar ze vier doelpunten scoorden in een tijdsbestek van zes minuten om een 5-0 voorsprong op te bouwen.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Vancouver Canucks 1-2

Conor Garland maakte de beslissende goal met nog twee minuten te spelen in de derde periode. En de Vancouver Canucks versloegen daardoor de Arizona Coyotes met 2-1 in Mullett Arena. Quinn Hughes had een goal en een assist. En Arturs Silovs maakte twintig reddingen voor de Canucks, die drie van hun laatste vier wedstrijden hadden verloren.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Seattle Kraken 5-2

Trevor Moore scoorde een hattrick voor de Los Angeles Kings in een 5-2 overwinning tegen de Seattle Kraken in het Crypto.com Arena. Pierre-Luc Dubois leverde drie assists, terwijl Kevin Fiala een goal en een assist toevoegde voor de Kings, die een einde maakten aan een drie wedstrijden durende losing streak. De overwinning bracht de Kings op één punt van de Nashville Predators voor de eerste wild card in de Stanley Cup Playoffs. Seattle werd uitgeschakeld voor de playoffs na de nederlaag.

Previous Sterk Weiden heeft geen moeite met Tilburg in game 3
Next Pittsburgh verslaat Washington, vier clubs in de East jagen op één wild card plek