Pittsburgh verslaat Washington, vier clubs in de East jagen op één wild card plek


Foto: Instagram Pittsburgh Penguins

Dag 169 van de NHL had negen wedstrijden waarbij het inmiddels bloedspannend is in de Eastern Conference. Door de winst van Pittsburgh op Washington zijn er vier clubs die strijden om een wild card plek. De Islanders, Capitals, Red Wings en de Penguins. Nikita Kucherov scherpte zijn franchise record aan. En Gabriel Vilardi scoorde een hattrick voor de Jets tegen de Flames.

LEES OOK: Line brawl bij start Rangers tegen Devils, Nikita Kucherov zet record neer

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 1-4

De Bruins halen weer hun topniveau van het begin van dit jaar. De ontketende Danton Heinen (goal en assist) en superstar David Pastrnak (goal en assist) tikten de beren uit Boston naar de winst. Carolina kwam niet verder een briesje.

tekst gaat verder onder de video

Columbus Blue Jackets – New York Islanders 2-4

De reddingen van topgoalie Ilya Sorokin (25 saves, 0.926%) en de twee assists van Matthew Barzal leverde New York de jackpot. De Islanders deden in Columbus dus wat ze moesten doen: winnen. Daarmee speelden ze zichzelf naar de tweede wild-card van de poel des doods: de beruchte Eastern Conference. Juichen en achterover leunen kunnen de mannen van Islanders-coach Patrick Roy nog lang niet. Zowel, Washington, Detroit als Pittsburgh kunnen die plek nog veroveren. The battle was won, the war is far from over.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 4-7

Uiteraard niemand anders dan anders dan “the great director” Nikita Kucherov (goal en twee assists) gidste de Bolts door de strijd met de Canadians. Kucherov staat nu bovenaan de puntenlijst met 133 punten. Teamgenoot Nicholas Paul (twee goals) had ook een trefzekere avond. Tampa heeft de eerste wild card van de Eastern Conference klemvast.

tekst gaat verder onder de video

Ottawa Senators – Florida Panthers 0-6

Florida’s goalie extra ordinaire Sergei Bobrovsky pakte met 30 saves een fenomenale shut-out. Killercats Matthew Tkachuk (goal en twee assists) en Sam Reinhart (goal en een assist) trokken de Senatoren helemaal uit elkaar.

tekst gaat verder onder de video

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 1-4

Door de winst van de ijsvogels is de strijd om de tweede wild card in de Eastern Conference een absolute thriller geworden. Onder aanvoering van living legend Sidney Crosby pikten de Penguins de Capitals uit Washington helemaal lek. De personal war die Crosby met Capitals ultimate superstar Alex Ovechkin (goal) heeft, kreeg door deze uitslag weer een nieuw hoofdstuk. Crosby en zijn team waste in Washington de oortjes van de Capitals en daarmee zette Crosby op sportieve wijze Ovechkin in zijn hemd. Pittsburgh ’s defenseman Pierre -Olivier Joseph (goal) en zijn goalie Alex Nedeljkovic (30 saves, 0.968%) waren samen met veteraan Kris Letang (twee assists) de gevaarlijkste ijsvogels.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 2-5

De lawine uit Colorado was minder sterk dan de uitslag doet vermoeden. Dankzij Avalanche-goalie Justus Annunen (44 saves, 0.957%) bleef Minnesota met lege handen. Colorado ‘s Giant Genius Nathan MacKinnon (goal en twee assists) bracht zijn puntentotaal op 132.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – St. Louis Blues 6-3

Nashville elimineerde de Blues met zes goals en staat daardoor nog steeds in de wachtkamer voor een wild card al is het dan afhankelijk van extreem veel tegenspoed bij maar liefst vier andere teams. Maar toch, door deze winst leven ze nog. Filip Forsberg (twee goals en een assist) was het opperroofdier. Nashville-goalie Juuse Saros (44 saves, 0.936%) was het beest dat de Blues’ aanvallers tot wanhoop dreef.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Calgary Flames 5-2

De vuurvliegjes uit Calgary werden vermorzeld door de afterburners van de Jet-engines. In deze Canadese derby was Winnipeg-center Gabriel Vilardi de starpilot met een hattrick. Zijn teammaat defenseman Josh Morrissey (twee assists) was voor de Jets de hofleverancier.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 1-2

De botoxadel wist de volle buit te grijpen in San José. Deze winst smaakt extra zoet want door de nederlagen van St. Louis en Minnesota heeft L.A. nu een ruime wild card-buffer opgebouwd. De Koninklijken kunnen de play-offs al ruiken. Akil Thomas (goal) en Adrian Kempe (goal) maakten van de Sharks tandeloze goudvisjes.

Previous Line brawl bij start Rangers tegen Devils, Nikita Kucherov zet record neer
Next Waarom Red Wings coach Lalonde Daniel Sprong vaak scratched de laatste weken