Tilburg wint game twee van Weiden in overtime


Game twee Tilburg Weiden halve finale play-offs Foto: Arie Leeuwesteijn

Wedstrijd twee in de halve finale Oberliga tussen Tilburg Trappers en Blue Devils Weiden werd een slijtageslag. Maar wel een waar het genieten was met een grote G. Tilburg had overtime nodig maar men wist de wedstrijd binnen te halen.

LEES OOK: Tilburg lijdt verlies in laatste twintig minuten van Weiden

Tilburg Trappers – Blue Devils Weiden 2-1 OT (stand in de series 1-1)

De eerste periode was redelijk gelijkwaardig. Ook qua schoten negen voor Tilburg tien voor Weiden. Tilburg had ook drie powerplays maar kon weinig mogelijkheden creëren tegen een stug verdedigend Weiden op de penalty kill. Maar vroeg in de tweede periode kon Tilburg de score openen via Delany Hessels Hij ging five hole bij Weiden goalie Marco Wölfl na een kluts waardoor hij de puck weer in bezit kreeg.

tekst gaat verder onder de foto

#28 Delaney Hessels scoort de 1-0. Foto Arie Leeuwesteijn

Een schot op de lat en een goed keepende Cedric Andree zorgde ervoor dat het lang duurde voordat de gelijkmaker viel. Maar uiteindelijk verdiende Weiden de gelijkmaker gezien het aantal kansen in de tweede periode. Een verdekt afstandsschot van James Bettauer vloog net onder de lat binnen. Terwijl vlak daarvoor Max Hermens een grote mogelijk kreeg om de 2-0 aan te tekenen. 1-1 was de tussenstand na veertig minuten schotenverhouding in de tweede periode was 11-om-18 in het Duits voordeel.

In de derde periode was het vooral leunen op de verdediging en goalie Cedric Andree. De paal en een aantal cruciale reddingen waren er voor nodig om de wedstrijd naar overtime te brengen. Desondanks had Diego Hofland de wedstrijd in de slotfase van de derde periode kunnen beslissen. Hij kon alleen afgaan op Blue Devils goalie Marco Wölfl maar die wist de puck onder de lat vandaan te tikken. Het aantal schoten in de derde periode was 6-om-17.

Overtime ging de beslissing brengen

Na zeven minuten in overtime kreeg Weiden’s Luca Glaser een interference straf, en vlak daarna mocht Fabian Ritnitzky de ‘Sin Bin’ in voor boarding. De Trappers kregen een dikke minuut 5-op-3 powerplay en daarna nog een dikke minuut 5-op-4. Maar goalie Wölfl en de penalty kill bleven op 100%. Zes van de zes powerplays werden gedegen gekild door de Zuid-Duitsers. Maar een boarding battle in de neutrale zone gewonnen door Diego Hofland in minuut 72 leverde een uitbraak op van Mikko Virtanen en via links kwam geheel vrij Reno de Hondt opstomen. Virtanen zag hem en gaf de assist op maat en de Hondt blies het dak eraf in Stappegoor met zijn winnende one timer.

tekst gaat verder onder de foto

#77 Reno de Hondt Foto: Arie Leeuwestijn

Een teamprestatie galore van de Tilburg Trappers. Een play-off wedstrijd die geen enkele seconde verveelde. Dit smaakt absoluut naar meer. Woensdag mogen de gladiatoren van het ijs weer aan de bak in de Hans-Schröpf-Arena te Weiden. En ongeacht de uitslag daar zal een vol IJssportcentrum Tilburg op vrijdag 5 april wederom garant staan voor een avondje nagelbijten en billenknijpen.

samenvatting en persconferentie

Previous Vancouver Canucks verslaan Anaheim Ducks met 3-2
Next Sprong weer scratch, Detroit verslaat Tampa, Crosby evenaart Gretzky