IJshockey Nederland presenteert Return to Play Eerste Divisie


IJshockey Dordrecht Lions GIJS Groningen
Foto: René Kamps

IJshockey Nederland heeft een routekaart neergezet voor het terugkeren naar het ijshockey voor de Eerste Divisie. Ondanks dat we in onzekere tijden leven wat er wel en niet mag de komende tijd, heeft de bond een plan opgezet.

Tekst gaat verder onder de video

IJSHOCKEY DERDE WEEK DECEMBER OPSTARTEN

In de derde week van december (21 december) wordt het trainen weer opgestart. De bond mikt op een hervatting van de competitie in het weekend van 15-17 januari 2021. Waarbij eind januari de kantines/horeca weer open mogen voor publiek. Daarbij is niet gezegd dat publiek weer is toegestaan, daar wordt uitgegaan van de tweede week van februari.

Lees ook: BeNe League teams niet in de Eerste Divisie

Tekst gaat verder onder de foto

GIJS Groningen Leeuwarden Eerste Divisie
Foto: Stefan van der Sprek

NIETS IS ZEKER, WEL NIEUWE OPZET

Uiteraard is de bond afhankelijk van de maatregelen die vanuit de overheid gesteld worden en die voor onze sport gelden. Mocht alles kunnen starten in het weekend van 15 januari, dan doet men dat met een herziene competitieopzet.

  • Er wordt gewerkt met een Noord en Zuid divisie.
  • Zeven teams in elke divisie.
  • Er wordt een enkele competitie afgewerkt, goed voor twaalf wedstrijden

Om deze opzet mogelijk te maken zijn er veertien speelweekenden nodig. In verband met de sluiting van de ijsbanen kan in de planning uitgegaan worden van 19-21 maart als laatste weekend. Dit levert tien speelweekenden op waarin duels kunnen plaatsvinden. Clubs komen dan meerdere speelronden twee keer per week op het ijs.

Podcast: Het ontbreekt het bestuur van IJshockey Nederland aan leiderschap

Tekst gaat verder onder de foto

Amsterdam Tigers
Foto: Robert Bos

PLAY-OFFS

De blauwdruk van de play-offs laat zien dat er voor de kwartfinales en halve finales/finale naar één speellocatie wordt gezocht. De duels worden beslist via het winner takes it all principe. Eén duel, dat eventueel via overtime of shootouts beslist zal worden.

27 en 28 maart 2021 Kwartfinale Weekend
27 maart 2021: 2 kwartfinalewedstrijden
28 maart 2021: 2 kwartfinalewedstrijden

3 en 4 april 2021 Halve finales en Finale weekend
3 april 2021: 2 halve finalewedstrijden
4 april 2021: Finalewedstrijd

Mocht er geen publiek toegestaan zijn op het moment van de play-offs, zullen de wedstrijden gestreamd worden.

Previous Doelpuntenregen voor SDE in winst op koploper Lulea en concurrent MODO
Next Guus van Nes begint aan nieuw, onzeker seizoen bij Quinnipiac Bobcats