Guus van Nes begint aan nieuw, onzeker seizoen bij Quinnipiac Bobcats


Guus van Nes Update

Het vorige seizoen werd abrupt afgebroken. Het komende seizoen voor Guus van Nes en zijn Quinnipiac Bobcats begint vol onzekerheden.

Tekst gaat door na de afbeelding

Guus van Nes (Foto: LFlynnPhotos)

Gewijzigde selectie

Van Nes begint aan zijn derde seizoen bij Quinnipiac maar omdat hij het eerste jaar, om administratieve redenen, niet kon uitkomen voor het team is hij ‘sophomore’; een tweede jaars. De 23-jarige forward zag na het seizoen 2019/2020 een aantal spelers vertrekken die hun vier jaar in de NCAA hadden volbracht. Alex Whelan (Hartford Wolf Pack) en Karlis Cukste (San Jose Barracuda) vertrokken naar de AHL. Voormalig aanvoerder van de Bobcats Nick Jermain tekende een contract in de ECHL bij Greenville Swamp Rabbits. Ook William Fällström vertrok uit Hamden, Conneticut. Na vijf jaar in de VS , waarvan de laatste twee jaar bij Quinnipiac, keerde hij terug naar Zweden en komt nu uit voor Tingsryds AIF in de AllSvenskan (Na de SHL het tweede niveau in Zweden).  Zes nieuwe spelers werden er aan de selectie toegevoegd.

Voor Quinnipiac begint het seizoen 2020/2021 op 24 november. De eerste van in totaal acht wedstrijden tegen, op Clarkson na, teams buiten hun eigen conference.

Tekst gaat door na de afbeelding

Het eerste deel van het wedstrijdschema voor Quinnipiac Bobcats 2020/2021

Onbekende teams

Een aantal bekende teams waar ook vorig seizoen tegen werd gestreden en twee teams waar de Bobcats nog nooit in de competitie tegen uitkwamen. Bowling Green Falcons is geen onbekende in de NCAA, maar het team dat uitkomt in de Western Collegiate Hockey Association maakte niet eerder de trip vanuit Ohio naar Hamden.

Het andere team waar de Bobcats de sticks nooit eerder mee kruisten is Long Island Sharks. Niet verwonderlijk want het team is compleet nieuw. Op 30 april 2020 maakte de universiteit van Long Island bekend dat zij als onafhankelijk team mee zouden gaan draaien binnen de NCAA Division 1.

ECAC

In januari zal Quinnipiac dan het tweede deel van het seizoen in gaan. Dan zullen wedstrijden binnen de eigen conference, ECAC, worden gespeeld. Hoe dat er precies uit gaat zien zal later bekend worden gemaakt. Het is al wel bekend dat van de twaalf ECAC teams er acht niet zullen deelnemen aan het nieuwe seizoen. Naast Quinnipiac zullen Clarkson, Colgate en St. Lawrence nog wel starten aan het seizoen.

Guus van Nes (Foto: LFlynnPhotos)

Rankings

In de rankings staat Quinnipiac op een dertiende plaats bij USCHOUSA Today zet de Bobcats op een veertiende plaats. In beide rankings wordt University of North Dakota gezien als grootste kanshebber voor de NCAA titel.

Previous IJshockey Nederland presenteert Return to Play Eerste Divisie
Next Oppermachtig Trappers slacht slordig Herne af