Nederland verpulvert Thailand met recordzege


Foto: Jordan Masters Face-Off

Nederland nam het in de tweede wedstrijd van het Olympisch Kwalificatie toernooi op tegen Thailand. Gezien de eerdere uitslag van Thailand zou het wel eens een flinke uitslag gaan worden in het voordeel van Oranje.

LEES OOK: Nederland start OKT uitstekend tegen Georgie

Nederland – Thailand 23-1

Nederland ging meteen van quitte af aan aanvallen. Toch was de grootste kans meteen voor de Thaise mannen. Puckverlies in het verdedigingsvak van Oranje dwong Martijn Oosterwijk tot een redding. Maar daarna ging het snel. In een tijdsbestek van twee minuten was het Jordy Verkiel met een schot in de winkelhaak en Jonne de Bonth die de stand al snel naar 2-0 brachten. Terwijl Floris van Elten in de ‘Sin Bin’ zat kon Nederland shorthanded scoren. Reno De Hondt draaide achter de goal langs en met een 180 graden draai schoot hij in de korte hoek. Maar het was nog niet voorbij want op de powerplay sloeg Thailand toe. Een schot op de powerplay van Papan Thanakroekkiat. Het zicht van goalie Martijn Oosterwijk was geblokkeerd en de puck sloeg binnen.

tekst gaat verder onder de foto

#22 Danny Stempher Foto: Cor Machielsen Face-Off

Nederland scoorde binnen zeven seconden twee goals. Guus van Nes en Bartek Bison. Maar Nederland was nog niet klaar. Diego Hofland zette de 6-1 op het bord. Hoewel Nederland er flink op los schoot (25 schoten) stond de Thaise goalie Ben Kleineschay redelijk goed te keepen.

In de tweede periode ging Oranje gewoon door met scoren. Nederland schoot 28 keer op de goal in de tweede periode. Shorthanded Danny Stempher 7-1. 8-1 Bartek Bison. 9-1 Japser Nordemann, 10-1 Marvin Timmer, 11-1 Jonne de Bonth. 12-1 Floris van Elten afstandschot, Bjorn Borgman 13-1 ook zijn eerste doelpunt in Oranje. En Nederland ging rustig door. In de laatste periode werd er nog maar liefst tien keer gescoord. Volgens Bartek Bison was de laatste goal van hem en niet van Marvin Timmer. Face-off moest gaan turven om het bij te kunnen houden. Dus Danny Stempher had negen punten met twee goals en zeven assists. Bartek Bison en Jonne de Bonth een hattrick. Oranje schoot 76 keer op de goal van Thailand.

Foto: Cor Machielsen Face-Off

 

Previous Rangers en Bruins winnen, Vegas verliest virtueel derde
Next Hernieuwd Mechelen wint in Leuven