Nederland start OKT uitstekend tegen Georgie


Foto: Jordan Masters Face-Off

Sommige Georgiërs hadden twee uur voor aanvang van de wedstrijd er een reis van 48 uur opzitten. Waarvan acht uur in een gesloten vliegtuig blijven zitten op een Russisch vliegveld. Ze hielden het ook maar een periode vol tegen Nederland waarna ze 8-2 verloren.

LEES OOK: Ook Litouwen walst over Nederland U20 heen

Nederland – Georgie 8-2

Georgie probeerde Nederland met fysiek spel te ontregelen in de eerste periode. Dat leverde veel straffen op voor Georgie en daar profiteerde Nederland meteen van. De eerste goal was een powerplay goal waarbij Reno de Hondt van dichtbij de 1-0 achter goalie Mikhail Fofanov schoot. Fofanov zou in het verloop van de wedstrijd uitgroeien tot een grote sta in de weg van de Nederlanders. Van de vijftig schoten wist hij er namelijk 42 te stoppen.

tekst gaat verder onder de foto

#1 Mikhail Fofanov Foto: Jordan Martens Face-Off

In de twaalfde minuut scoorde Jordy Verkiel de 2-0 bij een 4-on-4 na een mooie pass van Delaney Hessels. Zestig seconden later op de powerplay schoot Alexander Kireev vanuit de rechter face-off cirkel hard en laag schot in de verre hoek achter goalie Martijn Oosterwijk. Schotenverhouding in de eerste periode 14-om-6. Daarna sloeg de vermoeidheid toe bij de Georgiërs en kon Nederland de score uitbouwen vanaf de tweede periode. In die periode schoot Nederland vier keer op de paal, waarvan er een zeker van het ijzer achter de lijn terugkwam. Een hard schot van Diego Hofland werd niet geteld maar was absoluut een goal.

Het uitbouwen van de score liep niet zo makkelijk als gedacht. Ondanks een schotenverhouding van 15-om-1 was de score in de tweede periode maar 2-1. Halverwege de tweede periode was het captain Danny Stempher die de 3-1 binnen schoot. Hij wist met een strak schot te scoren. In minuut 35 was er een scrimmage voor de goal van Nederland. En Vitali Dioz het laatste zetje tegen de puck kon geven en daarmee de aansluitingstreffer scoorde. Geheel tegen de verhouding in was het plots 3-2. In de laatste twee minuten kreeg Nederland nog een straf en mocht Georgie op de powerplay maar dat pakte anders uit. Een vroeg kerstcadeau van een Georgische verdediger leverde een uitbraak op van Diego Hofland en Bartek Bison. Het werd perfect uitgespeeld waarna Bison de score naar 4-2 bracht.

tekst gaat verder onder de foto

#22 Danny Stempher Foto: Jordan Martens Face-Off

Derde periode er overheen

In de derde periode werd het mede door de vermoeidheid bij de tegenstander een soort walk in te park. Nederland scoorde nog vier keer. 45 seconden na puck drop in de derde periode was het Jonne de Bonth die een rebound op een schot van Diego Hofland binnen kon tikken. Een powerplay goal van Noah Muller zorgde voor de 6-2. Minuut vijftig scoorde Guus van Nes en het slotakkoord was voor captain Danny Stempher met zijn tweede van de avond. Ik vrees een beetje voor Thailand vanmiddag wat tegen dit Nederland aan moet treden. Spanje won eerder op de dag met 15-2 van Thailand.

Spanje – Thailand Foto: Jordan Martens
Previous Ook Litouwen walst over Nederland U20 heen
Next Rangers en Bruins winnen, Vegas verliest virtueel derde