Ook Litouwen walst over Nederland U20 heen


Dag vier van het wereldkampioenschap U20 divisie II A leverde wederom een forse nederlaag op voor de mannen uit Nederland. Litouwen won met 9-2.

LEES OOK: Nederland U20 over de knie gelegd door Zuid-Korea

Nederland – Litouwen 2-9

Net zoals eergisteren (14 december)tegen Zuid Korea was de eerste periode nog spannend. Halverwege de eerste periode nam Nederland brutaal de voorsprong. Jaidy van Mourik (Brinkens IF) kon de rebound op een schot van Timoer Roodenburg (Kovlands IF) binnen tikken. Maar nog voor het eind van de eerste periode hadden de Litouwers de stand omgedraaid. Paulius Grybauskas en Ilja Michalevic zorgde voor de twee goals van Litouwen. Dat het maar een goal verschil was na de eerste twintig minuten is compleet te danken aan goalie Sam Luitwieler (Molndal Hockey). Luitwieler had in de eerste periode al twintig reddingen. Schotenverhouding 22-4 voor Litouwen.

In de tweede periode was het nog erger namelijk 27-om-5. Maar Nederland begon heel goed aan de tweede periode. Binnen vijftig seconden na puck drop was het Donny van Belkom (Krefelder EV) die Nederland op gelijke hoogte bracht.Van Belkom kon profiteren van een fout van de Litouwse verdediging en hij maakte het prima af met een laag en hard schot.

Daarna was het gedaan met Nederland en gaf Litouwen gas. Minuut 25 Paulius Grybauskas 2-3.  In minuut dertig Vitalij Fediukin. Minuut 38 Milan Levcenko. Na veertig minuten was de stand 2-5 in het voordeel van de Litouwers. In de laatste periode prikte de mannen uit Litouwen nog vier goals binnen. Een powerplay goal van Vitalij Fediukin in minuut 43, Sarunas Baltrunas in minuut 47. Op de powerplay wederom Sarunas Baltrunas in minuut 53 en het laatste woord was voor Kajus Zeynalov die dertig seconden later de eindstand op het bord schoot met de 2-9. De derde periode was de schotenverhouding 20-5. Alles komt aan op de laatste wedstrijd tegen Spanje. Een punt is genoeg om niet te degraderen.

#17 Jaidy van Mourik Foto: IIHF

 

Previous Sprong verliest met Detroit, Vasilevskiy wint wedstrijd voor Tampa met 53 saves
Next Nederland start OKT uitstekend tegen Georgie