Sprong verliest met Detroit, Vasilevskiy wint wedstrijd voor Tampa met 53 saves


Dag 64 van de NHL had acht wedstrijden waarbij Daniel Sprong met de Red Wings verloor van Carolina. Andrei Vasilevskiy de wedstrijd won voor Tampa tegen Edmonton met 53 saves en Alexander Ovechkin al elf wedstrijden niet gescoord heeft.

LEES OOK: Nathan Mackinnon 800 punten, Devils verslaan Bruins in overtime

Philidelphia Flyers – Washington Capitals 4-3 SO

In een pittige wedstrijd deden de Capitals weinig onder voor de Flyers. Het was Phillie-star Owen Tippet die in overtime het vonnis over Washington velde. Flyers teamgenoot Bobby Brink (één goal) was met een +2 de meest dominante Phillie. Washington superstar Alex Ovechkin begint tekenen van vermoeidheid te tonen. Het was zijn elfde opeenvolgende wedstrijd zonder goal en zijn eerste zonder een punt in vijf wedstrijden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 5-6 OT

Een waanzinnige partij ijshockey. In periode een en twee schaatsten de Blauwbloezen naar een 0-5 (!) voorsprong. Toen kwam periode drie. De Leafs ramden vijf onbeantwoorde pucks in het doel van Jackets-goalie van Elvis Merzlikins. The King from Columbus was na ziekte (drie gemiste duels) weer back on ice en hoe! Met 43 saves op 48 schoten was hij the man of the match voor de Jackets. Kent Johnson was de tweede gevierde man bij Columbus door zijn alles beslissende treffer in overtime. Auston Matthews was de uitblinker bij Toronto met twee goals (binnen dertig seconden) en een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 1-2

De Wings have lost their mojo. Hoe langer de ijstijd voor de eerste lijn met Alex DeBrincat en Patrick Kane des te geringer het aantal goals dat de Wings scoren. Stuitend was het om te zien hoeveel opgelegde mogelijkheden Kane en DeBrincat wederom verprutsten. Een ketser van Detroit-goalie Ville Husso betekende voor Carolina de bevrijdende 1-2 van semi-Dutchie Jordan Staal. Toch was het juist Husso die de Wings tot vlak voor tijd in de wedstrijd hield met zijn 37 saves. Daniel Sprong kwam tot 15 minuten ijstijd 21 shifts en had geen schoten op doel.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Calgary Flames 3-2 SO

Pas bij de shootouts wist Minnesota het vuur van Calgary te doven. Het was wild animal Matt Brody die de beslissende treffer leverde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

St. Louis Blues – Ottawa Senators 4-2

What a difference a new coach makes. De kersverse coach Drew Bannister zag zijn Blues voor elke puck vechten. De beste krijgers in blauw waren goalie Jordan Bennington (32 saves) en center Robert Thomas (twee goals, één assist).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning 4-7

De verdedigers en goalie van Edmonton leken wel in de olie zo makkelijk flitsten de pucks van Tampa in het doel van de Oilers. Connor McDavid (goal en assist) en zijn kornuiten zullen nachtmerries hebben van Lightning-goalie Andrei Vasilevskiy. “Vasy” noteerde het onwaarschijnlijke aantal van 53 saves! Voor Tampa was sniper Steven Stamkos in bloedvorm met vier treffers (zijn eerste vierslag ooit). Dit was duidelijk het verschil als een team een goalie heeft die vaak een 8 of 9 scoort (Vasilevski) en een goalie die gemiddeld een 6 of 7 is (Skinner).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Seattle Kraken – Chicago Blackhawks 7-1

Hoe serieus kun je een overwinning op deze Blackhawks nog nemen? Op Connor Bedard na valt er op dit moment weinig te bleven voor de hockeyliefhebber uit Chicago. Voor Seattle kwam Chicago op een perfect moment. De Kraken noteerde de tweede overwinning op rij nadat daarvoor acht keer was verloren. Kailer Yamamoto (twee goals) en Oliver Björkstrand (goal en twee assists) waren de opvallendste spelers van Seattle.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vancouver Canucks – Florida Panthers 4-0

Na de ontluisterende nederlaag tegen Seattle bleek Florida de roofkatten wederom in hun kooi te hebben gelaten. Want wat Vancouver in Canada op het ijs aantrof was een stel schichtige kittens die zich naar een 4-0 afstraffing liet schaatsen. De 36 doelpogingen die de jonge katjes uit Florida ondernamen waren allemaal een prooi voor Canucks-goalie Thatcher Demko. Het was zijn derde shut-out dit seizoen en zijn zesde in zijn carrière. Center Dakota Joshua was de grote man voor Vancouver (twee goals).

 

Previous Nederland U20 over de knie gelegd door Zuid-Korea
Next Ook Litouwen walst over Nederland U20 heen