Nederland U20 over de knie gelegd door Zuid-Korea


Wedstrijd drie voor Nederland op het IIHF wereldkampioenschap U20 divisie II A werd een pijnlijke nederlaag tegen het nog steeds ongeslagen Zuid-Korea.

LEES OOK: Nederland verslaat China op het WK U20

Nederland – Zuid-Korea 1-7

Coach Wil Zwarthoed had voor deze wedstrijd gekozen voor goalie Danylo Douma (GIJS Groningen). Na de eerste periode was het nog een echte wedstrijd. Korea vloog uit de startblokken. Binnen vijf minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Mitch Jongmans (South Shore Kings) gleed uit en Mooyong Lee kon alleen op de goalie afgaan. Terwijl Douma dacht de puck gestopt te hebben gleed de puck toch over de doellijn. Mitch Jongmans mocht de strafbank op in de elfde minuut en met een onetimer was het Minjoon Huh die de 2-0 op het bord schoot. Precies een minuut later wist Nederland dan toch te scoren. Eerst stond de paal nog in de weg maar een aantal seconden later was het dan toch Jaidy van Mourik (Brinkens IF) die de puck onder de Koreaanse goalie Kyungmin Seo wist te frommelen. Schotenverhouding in de eerste periode 11-om-6 in het voordeel van Korea.

tekst gaat verder onder de foto

#17 Jaidy van Mourik Foto: IIHF

In de tweede periode gaf Zuid-Korea gas bij. Wat ook te zien was aan de schotenverhouding 18-om-2. En bij de score want na twintig minuten wist Korea maar liefst vier keer te scoren. Waaronder drie special teams goals. Beomseok Kim scoorde shorthanded. Yuchan Kong en Mooyong Lee scoorde beide een powerplay goal. Voor Lee was het zijn tweede van de avond. En Kim Beomseok scoorde negentien seconden voor de zoemer voor de tweede break ook zijn tweede goal. Tijdens de laatste periode schoot Seungwoo Hong tien minuten voor tijd de eindstand op het bord. Litouwen zal ook een harde dobber worden morgen (15 december) maar zondag (17 december) heeft Nederland voldoende aan een overtime tegen Spanje om in deze divisie te blijven.

 

 

Previous Nathan Mackinnon 800 punten, Devils verslaan Bruins in overtime
Next Sprong verliest met Detroit, Vasilevskiy wint wedstrijd voor Tampa met 53 saves