Nathan Mackinnon 800 punten, Devils verslaan Bruins in overtime


Dag 63 van de NHL had vijf wedstrijden waarbij Nathan MacKinnon de 800 punten haalde. De Jets wonnen van de Kings na een 2-0 achterstand mede dankzij een oud Kings speler die vier punten had. En de dad trip van de Penguins waarbij Sidney Crosby de wedstrijd omdraaide met twee goals en een assist.

LEES OOK: Daniel Sprong assist, overwinning Detroit, Craig Berube ontslagen bij St. Louis

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 3-4 SO

Na veertig minuten was de eindstand in reguliere speeltijd al bereikt doordat Pittsburgh twee keer terugkwam van een achterstand. 0-2 en 1-3 mede dankzij de twee goals van Sidney Crosby werd dat dus 3-3. Er waren twaalf ronden nodig bij de shootouts. Jansen Harkins scoorde de game winning shootout.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Boston Bruins 2-1 OT

Wie anders dan Jack Hughes scoort de game winning goal tegen Boston in overtime.

tekst gaat verder onder de video

New York Islanders – Anaheim Ducks 4-3

In minuut 45 stond het nog 2-3 voor de Ducks maar twee special teams goals van de Islanders veranderde de uitslag. Mathew Barzal met de 3-3 op een powerplay en Simon Holstrom scoorde shorthanded twee minuten voor tijd.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Buffalo Sabres 5-1

Nathan MacKinnon is de vijfde nog actieve snelste speler die de 800 punten behaald.


Tevens scoorde Sam Malinski zijn eerste NHL goal.


Valeri Nichushkin prikte twee goals binnen voor de Avalanche.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets 2-5

L.A. dacht na de 2-0 voorsprong na de eerste periode wel even de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Dat ging niet lukken. Mede dankzij vier punten van oud King Gabriel Vilardi die een goal en drie assists had.

Previous Daniel Sprong assist, overwinning Detroit, Craig Berube ontslagen bij St. Louis
Next Nederland U20 over de knie gelegd door Zuid-Korea